Air Finlandin konkurssiin liittyvät korvaukset maksetaan hakijoille

AFI_planesKorkein hallinto-oikeus on hylännyt Air Finlandin konkurssin korvauspäätöksiä koskevat valitukset. Korvausten maksaminen hakijoille voidaan näin ollen aloittaa. Maksuaikataulu selviää lähipäivinä.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto käsitteli syksyllä 2012 lentoyhtiö Air Finlandin konkurssiin liittyen noin 3 000 hakemusta ja teki niistä korvauspäätökset saman vuoden lopulla.

Osa Air Finlandin asiakkaista oli tyytymättömiä päätöksiin ja teki niistä hallinto-oikeuksiin valituksia. Osasta hallinto-oikeuksien kesällä 2014 antamista päätöksistä valitettiin edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kuluttajille ei ole voitu maksaa korvauksia, koska ensin on pitänyt odottaa, että kaikki päätökset ovat saaneet lainvoiman ja niistä tehdyt valitukset on käsitelty loppuun. Korkein hallinto-oikeus on 3. helmikuuta 2015 hylännyt valitukset, joten korvausten maksaminen voidaan aloittaa. Korvausprosentti on alkuperäisen päätöksen mukainen, eli noin 69,5%.

KKV kertoo toimittavansa tiedot korvauksensaajista vakuudenantajalle, joka maksaa korvaukset oman aikataulunsa puitteissa. Maksuaikataulusta KKV tiedottaa lähipäivinä.

KHO päätös 236/2015 Valmismatkaliikkeen asettaman vakuuden käyttämistä koskeva valitus