Air Finlandin ex-toimitusjohtaja harmittelee YLE:n uutisointia ja pitää sitä harhaanjohtavana

AFI_planesAir Finlandin ex-toimitusjohtaja Mika Helenius kummastelee YLE:n julkaisemaa uutista rahojen nostosta ennen Air Finlandin konkurssia. Heleniuksen mukaan tiedot ovat jopa harhaanjohtavia.

"Uutisointi antaa siinä määrin harhaanjohtavan kuvan asiasta, että katson välttämättömäksi esittää lyhyen kannanoton uutisessa esitettyyn. En kommentoi tässä vaiheessa asiaa ja keskenolevaa tutkintaa enempää", harmittelee Helenius tilannetta.

Helenius kertoo Lentoposti.fi:lle lähettämässään tiedotteessa, että epäilyn kohteena olevat YLE:n uutisoimat ”nostot” ovat vuosina 2007 ja 2008 tehtyjä osingonjakoja ja pääomalainan takaisinmaksuja. Air Finlandin liiketoiminta oli tuolloin voitollista ja maksukyky hyvä.

"Osakeyhtiölain mukaisesti tehdyt ja tilintarkastajien hyväksymät varojenjaot on siis tehty jo n. 4-5 vuotta ennen konkurssia, eikä suinkaan juuri ennen konkurssia kuten uutisessa annetaan virheellisesti ymmärtää. Huomionarvoista on myös, että vuoden 2008 jälkeenkin Air Finlandin omistajat ovat antaneet huomattavan määrän pääomarahoitusta yhtiöön", oikoo Helenius uutisointia.

"Koko poliisin tutkinta perustuu siihen, että yhden kirjanpidon erän osalta Air Finlandin noudattamaa kirjaustapaa väitetään nyt virheelliseksi. Asiantuntijoiden mukaan tämä väite on täysin perusteeton; noudatettua kirjaustapaa ovat pitäneet oikeana Suomen johtavat ja puolueettomat kirjanpidon asiantuntijat", ihmettelee Helenius.

Helenius kertoo myös, että kirjauskäytäntö on hyväksytty yhtiön KHT-tilintarkastajien toimesta. Toisin kuin YLE:n alkuperäisessä uutisessa esitetään, kyse ei ole ”vuokranosakuluista”, vaan ns. huoltoreservistä, jota on avoimesti käsitelty kaikissa yhtiön tilinpäätöksissä.

"Olen ollut tyrmistynyt tästä rikosepäilystä ja luotan siihen, että saatuaan tutkintansa päätökseen myös poliisi ja syyttäjä toteavat sen aiheettomaksi", päättää Helenius tiedotteensa.

Lentoposti.fi lainasi YLE:n uutista osittain 26.2: YLE: Poliisi epäilee Air Finlandista nostetun miljoonia ennen konkurssia

Lue myös: