YLE: Poliisi epäilee Air Finlandista nostetun miljoonia ennen konkurssia

AirFinland_B757Poliisi epäilee Air Finlandissa tapahtuneen mittavia talousrikoksia ennen konkurssia, kertoo YLE. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi YLE:lle lentoyhtiöstä nostetun rahaa jopa 4,8 miljoonan euron verran.

Itä-Uudenmaan poliisin aloittama laaja tutkinta on loppuvaiheessa. Ylen mukaan poliisi epäilee Air Finlandissa tapahtuneen törkeitä kirjanpitorikoksia ja törkeää velallisen epärehellisyyttä. Rikoksista epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Air Finland perustettiin vuonna 2002 ja se aloitti lennot lomakohteiseen keväällä 2003. Yhtiö lensi parhaimmillaan kolmella Boeing 757-200 -koneella. Kohteet olivat mm, Kreikassa, Turkissa, Kyproksella ja Espanjassa ja Arabiemiraateissa. Air Finland operoi myös lentoja Suomen ulkopuolella. Yhtiö lopetti toimintansa kesäkuussa 2012.

Osa matkustajista ei ole edelleenkään saanut rahoja takaisin konkurssiin päätyneen lentoyhtiön matkalipuistaan konkurssipesältä. KHO:n helmikuussa 2015 antaman päätöksen mukaan valmismatkalaiset eli lennon ja hotellimajoituksen ostaneet saavat rahansa takaisin. Korvausprosentti on alkuperäisen oikeuden päätöksen mukainen eli noin 69,5%. Rahat on määrä palautua valmismatkalaisille maaliskuun loppuun mennessä.

YLE: Poliisi: Air Finlandista nostettiin miljoonia ennen konkurssia – Koko lentoyhtiön hallitusta epäillään rikoksista

Lue myös: