Air Francen lentäjät lakossa jo viikon - neuvottelut jumissa

AF_KLM_noseAir Francen lentäjien 15. syyskuuta alkanut lakko kestää jo toista viikkoa. Ranskalaisyhtiön liikenteestä on kyetty hoitamaan päivittäin noin 40-50 prosenttia. Kiistan syynä on töiden ulkoistaminen halvemman Transavian alaisuuteen. Pidennetyn lakon on määrä jatkua 26. syyskuuta saakka.

Air Francen mukaan viikon kestäneellä lakolla on katastrofaalisia seurauksia yhtiölle ja sen matkustajille. Lakko maksaa Air Francelle päivittäin jopa 20 miljoonaa euroa,  jonka päälle tulevat matkustajien korvaukset sekä menetykset lakon jälkeisessä liikenteessä. Lakon aikanaan päättyessä yhtiö joutuu arvioimaan koko vuoden tulosennustetta uudelleen.

Neuvotteluja lentäjiä edustavan SNPL:n (Syndicat National des Pilotes de Ligne) on jatkettu päivittäin. Lakon alettua neuvotteluja on käyty yli 40 tunnin ajan. Työnantajan lausunnon mukaan se on tehnyt jo useita konkreettisia ehdotuksia mutta lentäjät eivät ole osoittaneet halukkuuttaan ratkaisuun. Työnantajan mukaan neuvottellut ovatkin jumiutuneet pahasti.

Lentäjien mukaan yhtiö ei pidä kiinni solmituista sopimuksista ja laajentumistavoitteiden tarkoituksena on saavuttaa 20 prosentin palkanalennukset Transform 2015-säästöohjelmassa. Työnantaja kertoo lentäjien vaativan Air Francen ohjaajien käyttöä Transavian koneissa sekä korvaamaan nykylaivaston Boeing 737-koneet Airbusin kapearunkokoneilla.

Työnantaja tahtoisi uudelleenjärjestellä Air France-KLM:n kehitystä vastaamaan Euroopan halpalentomarkkinoiden vaatimuksia vastatakseen kovenevaan kilpailuun. Yhtiön suunnitelmissa on kasvattaa Transavian laivastoa nopeasti nykyisestä neljästätoista koneesta. Työnantajan mukaan laajentuminen ei vaikuttaisi kotimaan point-to-point -liikenteeseen eikä syöttöliikenteeseen Pariisin Charles de Gaullen kentällä. Transvian avulla haluttaisiin säilyttää aseman Pariisin Orlyn kentällä.

"Säilyttääksemme asemamme kilvassa Euroopassa meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin nopeasti kiihdyttää Transavian kasvua. Teemme kaikkemme hakeaksemme kasvua Ranskan ulkopuolelta. Air France-KLM:n suunnitelmissa on yli sadan koneen laivasto Transavian väreissä vuoteen 2017 mennessä", sanoi Air France-KLM:ntoimitusjohtaja Alexandre de Juniac.

"Päätösten tulee auttaa meitä palauttamaan rauha yhtiön sisällä ja päättä liian pitkään kesänyt lakko Air Francen työntekijöiltä ja asiakkailta", sanoi Air Francen toimitusjohtaja Frédéric Gagey.