Air Leap aikoo avata reittejä Tukholmasta Maarianhaminaan ja Kokkola-Pietarsaareen

AirLEAPNorjalainen Olsen Gruppen AS osti Nextjetin konkurssipesän ja tuo sen myötä Skandinavian markkinoille uuden lentoyhtiö Air Leap AB:n. Tukholmaa kotipaikkanaan pitävälle yhtiölle haetaan AOC:ta ja operointilupaa Ruotsin kuljetushallitus Transportstyrelseniltä. Suunnitelmissa on reittiavaukset mm. Tukholmasta Maarianhaminaan ja Kokkola-Pietarsaareen.

Omistajan mukaan Air Leapin on määrä aloittaa liikenne Tukholmasta Maarianhaminaan 22 viikkovuorolla 11. kesäkuuta 2018 alkaen. Reittiä on määrä lentää 33-paikkaisella Saab 340 -potkuriturbiinikoneella, kun omat luvat saadaan voimaan. Aluksi reitillä lentää suurempi ATR 42 -kone.

Muita luvassa olevia reittiavauksia ovat elokuussa käynnistyvät Karlstad-Tukholma -reitti sekä heinäkuussa avattava Kokkola-Pietarsaari - Tukholma -reitti.

Air Leap on uusi alueellinen lentoyhtiö, joka on aiemmin operoinut NextMove -nimellä Norjassa reittiä Ørlandin ja Oslon välillä. Toiminnan laajentuessa Ruotsiin nimeksi vaihtuu LEAP. Myös Norjan sisäistä reittiä operoidaan edelleen.

Heinäkuussa viikolla 27 Air Leap lentää myös Tukholman ja Visbyn välillä kahdeksan päivän ajan 1. heinäkuuta alkaen.

Lennot tulevat myyntiin 4. kesäkuuta alkavalla viikolla.

Nextjetin hakeutuminen konkurssiin 16. toukokuuta 2018 jätti mm. Maarianhaminan ja Kokkola-Pietarsaaren ilman lentoyhteyttä Tukholmaan. Myös Oulun yhteyden Ruotsiin heikentyivät konkurssin myötä.

Lue myös: