Nextjetin uuden omistajan on määrä aloittaa kesäkuussa lennot Tukholma - Maarianhamina -reitillä

Nextjet_Saab340_1Lentoyhtiö Nextjet sai uuden omistajan. Ruotsalaisyhtiön konkurssia hoitanut Lindahl tiedotti 31. toukokuuta, että norjalainen Olsen Gruppen AS on hankkinut Nextjetin omistukseensa. Yhtiön on määrä aloittaa lennot aluksi Tukholman ja Maarianhaminan välillä.

Nextjet kertoi 16. toukokuuta hakeutuvansa konkurssiin. Korkussipesän hoitajaksi nimetty Lindahlin Lars-Henrik Anderson julisti yhtiön tehneen konkurssin 17. toukokuuta. Kaikki lennot peruttiin jo päivää aiemmin.

Lindahl tiedotti 31. toukokuuta norjalaisen Olsen Gruppen AS:n ostaneen Nextjetin ja suunnitelmissa on avata reitti Tukholman ja Maarianhaminan välillä kesäkuun alkupuolella. Sen jälkeen selviää mitä muita Nextjetin reittejä tullaan avaamaan uudelleen.

Olsen Gruppen AS toimii kalasteollisuuden alalla. Lindahlin mukaan yhtiön talous on vahvalla pohjalla ja se kykenee tuomaan riittäviä pääomia lentoyhtiölle.

Ruotsin kuljetushallitus Transportstyrelsen perui Nextjetin liikennöintiluvan pysyvästi 16. toukokuuta yhtiön hakeuduttua konkurssiin. Edellisen kerran Nextjetin liikennöintilupa oli rahoitusongelmien seurauksena katkolla elokuussa 2017. Tilanne ratkesi uuden pääoman myötä lokakuun 2017 lopulla ja lennot jatkuivat.

Nextjet_CRJ200Nextjet on lentänyt Suomessa Saab 340 -koneilla sekä Kanadasta vuokratulla Bombardier CRJ200 -koneella.Viimeisimpänä hankintana ennen konkurssia Nextjetin laivastoon liittyi Bae 146 -matkustajakone.

Yhtiö lensi Suomessa mm. Helsinki-Vantaalta Poriin, Oulusta Tromssaan ja Luulajaan sekä Tukholman Arlandasta Kokkola-Pietarsaareen.

Lue myös: