airberlin teki uuden ennätyksen polttoaine​tehokkuude​ssa

airberlin_winter_nose airberlin teki vuonna 2011 uuden ennätyksen: se paransi polttoainetehokkuuttaan toistamiseen 1,5 prosentilla vähentäen keskimääräistä polttoaineenkulutustaan 3,5 litraan 100 lennettyä matkustajakilometriä kohden. Tämä tarkoittaa, että airberlin kuluttaa vähemmän polttoainetta per lento kuin yksikään muu eurooppalainen lentoyhtiö.

”Ympäristönsuojelusta on tullut yksi kilpailutekijä. Resurssien tehokas käyttö johtaa kustannusten pysyvään laskuun ja hyödyttää ympäristöä. Tämä on asiakkaille tärkeää. airberlin haluaa panostaa tähän edelleen”, sanoo airberlinin toimitusjohtaja Hartmut Mehdorn.

Vuonna 2011 polttoainesäästöt nousivat 19 800 tonniin 12 kuukauden aikana, mikä vastaa 62 000 tonnin vähennystä hiilidioksidipäästöissä. Tämä ennätyksellinen saavutus on yhtiön tekemien ponnistelujen tulosta. Erilaisilla toimenpiteillä, joilla tuotetaan lentotoiminnalle tarkempaa ja päivitetympää tietoa säästä, lämpötilasta ja lentoreiteistä, on ollut iso panos näiden säästöjen saavuttamisessa. Lentoaikojen optimointi potkuriturbiineilla ja suihkukoneilla sekä lentokoneiden tarkempi lastaustapa ovat myös auttaneet vähentämään polttoaineenkulutusta. Lisäksi airberlin on onnistunut yhdenmukaistamaan sen kumppanilentoyhtiöiden kanssa eri toimenpiteitä, kuten moottoripesun, mikä tukee sen toimintaa luonnon suojelemiseksi.

Polttoaineen hinta on lentoliikennealalla valtiollisten päätösten ohella yksi merkittävimmistä hintoja nostavista tekijöistä. Siksi polttoaineenkulutuksen vähentäminen on äärimmäisen tärkeää. airberlin on antanut ympäristönsuojelulle etusijan. Vuonna 2012 yhtiön tavoitteena on vähentää keskimääräistä polttoaineenkulutustaan 3,4 litraan 100 lennettyä matkustajakilometriä kohden. Tämä vastaa 100 000 tonnin lisävähennystä hiilidioksidipäästöissä.