Airbus esittelee Bag2Go-hanketta Pariisin ilmailunäyttelyssä (video)

B2G_1Airbus esittelee Pariisin ilmailunäyttelyssä yhdessä RIMOWAn ja T-Systemsin kanssa matkalaukkua, jota lentomatkustajien ei tarvitse raahata mukanaan. Älymatkalaukun ja palvelujen Bag2Go-yhdistelmä mahdollistaa laukun noutamisen ennen lentoa ja toimituksen suoraan määränpäähän.

Hankkeen takana oleva lentokonevalmistajan, laukkuvalmistajan ja IT-palveluntarjoajan ryhmittymä esittelee älymatkalaukkuratkaisua 19. kesäkuuta Pariisin ilmailunäyttelyssä Le Bourget’ssa.

Lentoposti.fi kertoi Bag2Go-hankkeesta 6. kesäkuuta (linkki):

Airbus Innovation Works hakee ratkaisua - loppu kadonneille matkatavaroille häämöttää?

Älylaukussa on radio, ohjelmisto ja näyttö. Matkustaja voi ilmoittaa laukulle lentojensa tiedot älypuhelimellaan. Lentoyhtiö luo tietojen perusteella viivakoodin ja lähettää sen matkalaukun näyttöön. Yksilöity viivakoodi yhdistää laukun matkustajaan ja sitä käytetään laukun lähtöselvityksessä ja toimittamisessa määränpäähän.

Jokaiselle lennolle luodaan myös toinen viivakoodi, joka sisältää tiedot matkalaukun painosta ja omistajasta sekä lentotiedot. Näiden tietojen avulla matkalaukku voi matkustaa yksinään, ilman omistajaansa aina määränpäähän saakka, vaikka lennot muuttuisivat ja peruuntuisivat tai matkustaja ei ehdi jatkolennolleen.

Älylaukku pystyy kertomaan omistajalleen ja lentoyhtiölle sijaintinsa aina paitsi lennon aikana. Se seuraa myös, avataanko laukku matkan aikana, ja kertoo omistajalle, missä ja milloin tämä tapahtui.

Matkustajien mukana kulkevat vain kevyet käsimatkatavarat, eikä lähtöselvityksessä tai matkatavarahihnalla tarvitse enää odotella matkalaukkujen kanssa. Tämä nopeuttaa matkustamista huomattavasti.

Lentoyhtiöille älylaukku merkitsee säästöjä matkalaukkujen käsittelykuluissa ja vähentää kadonneisiin matkatavaroihin liittyviä kuluja. Ilmailun IT-ratkaisuihin erikoistuneen SITAn mukaan lentoyhtiöt menettävät joka vuosi noin 2,5 miljardia dollaria kadonneiden tai myöhästyneiden matkalaukkujen takia. Yli 11 matkatavaraa jokaista 1000 matkustajaa kohden katoaa kokonaan tai päiviksi.

Bag2Go-konsepti videolla