Airpro vastaa Lapin lentoliikenteen kasvuun - uutta jäänpoistokalustoa Kuusamoon ja Ivaloon

airpro_porrastautoAirpro hankkii seitsemän uutta jäänpoistoautoa Textron GSE:ltä lentokoneiden maahuolintaan vuosille 2018-2020. Safeaero Typhoon -jäänpoistoautot sijoitetaan eri puolille Suomea ja niillä vastataan myös Lapin lentoliikenteen kasvuun.
Airpro ja kansainvälinen maapalvelulaitteiden valmistaja Textron Ground Support Equipment Inc. (Textron GSE) ovat sopineet seitsemän uuden jäänpoistoauton toimittamisesta Airprolle jaksotetusti vuosina 2018-2020. Kalustohankinta jatkaa Airpron historian mittavinta kalustoinvestointiohjelmaa.

Tilattu maahuolintakalusto valmistetaan Textron GSE:n tehtaalla Ruotsissa. Sopimus on arvoltaan useita miljoonia euroja.

Uudet jäänpoistoautot sijoitetaan Airpron maapalveluverkostoon lentoasemille eri puolilla Suomea korvaamaan nykyistä kalustoa ja vastaamaan Lapin liikenteen kasvuun. Kokonaistoimituksen jälkeen 2020 Airpron jäänpoistokaluston ajoneuvomäärä on jo 30 kappaletta.

Airpro_Hattula_kalusto"Käytämme toimintatapamme mukaan kahden miehen autoja. Toinen ohjaa autoa ja toinen suorittaa jäänpoistoa korista", kertoo Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula Lentoposti.fi:lle.

Ensimmäiset kaksi SafeAero Typhoon -jäänpoistoautoa toimitetaan Kuusamon ja Ivalon lentokentille seuraavaa talvikautta varten. Kauden aikana toimitettava kolmas jäänpoistoauto sijoitetaan Kuopioon.

Typhoon on rakennettu Volvo FL240 kuorma-auton alustalle. Työskentelykorkeus on jopa 16 metriä. Autossa on 7600 litran kapasiteetti vedelle ja tyypin I / IV -jäänpoistonesteille.

Kaksi seuraavaa autoa toimitetaan vuoden 2019 kesällä ja viimeiset kaksi vuoden 2020 aikana. Aikatauluja voidaan muuttaa ja tarpeen vaatiessa jopa aikaistaa lentoliikenteen kasvaessa.

 Laitehankinnat Textron GSE:ltä ovat osa Airpron historian mittavinta kalustoinvestointiohjelmaa. Airpro uudisti kalustostrategiansa vuonna 2014. Sen lähtökohtana on elinkaariajattelu ja yhtenä tärkeänä vaikuttimena energia- ja päästötehokkuus. 

”Maakalusto ja sen toimivuus ovat keskeisessä roolissa laadukkaassa, turvallisessa ja kannattavassa maahuolintatoiminnassa. Valtaosa maahuolintakalustostamme on mekaanista ja sen ympäristövaikutukset ovat lähtökohtaisesti hyvin vähäisiä. Meille on toiminnassamme tärkeää edistää kestävän kehityksen mukaisia investointeja", toteaa Hattula.

"Nyt hankittavien ajoneuvojen nesteiden ja veden sekoittava toimintaperiaate vähentää jäänpoistonesteiden kulutusta parhaimmillaan jopa puoleen verrattuna vanhaan kalustoon. Textron GSE:n kalusto sopii olosuhteisiimme Turusta Ivaloon”, päättää Hattula.

Lue myös: