Alaston mies istui Helsinki-Vantaan TOKE-rakennuksen katon reunalla - hyppäsi alas

Katselutasanne_6Itä-Uusimaan poliisi sai maanantaina 3. heinäkuuta noin kello 14.00 ilmoituksen, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevan rakennuksen katolla on mies. Kyseessä oli osoitteessa Lentäjäntie 1 sijaitseva ns. TOKE-toimistorakennus. Mies hyppäsi lopulta alas ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Iltalehden haastatteleman silminnäkijän mukaan mies näytti olevan alasti. Sama ilmenee lehden julkaisemasta kuvasta, jossa henkilö istuu TOKE-nimellä (toimintakeskus) tunnetun toimistotalon katon reunalla jonkin matkaa suuren Finnair-valomainoksen vasemmalla puolella.

Poliisi_toke_edustaRakennuksessa on runsaasti erilaisia toimijoita, mm Finnairin, Helsinki-Vantaan lennonjohdon ja poliisin tiloja. Osaa talosta saneerataan parhaillaan hotelliksi. Se sijaitsee terminaalin edustalla turvavalvomattomalla alueella. TOKE:ssa on myös lentoaseman näköalaterassi (otsikkokuvassa).

Paikalle saapunut poliisin neuvottelija yritti saada mieheen puheyhteyden. Häntä yritettiin saada alas myös pelastuslaitoksen nostolava-auton avulla. Paikalla oli useita poliisin yksiköitä (kuva ohessa)

Tunnin kuluttua ilmoituksesta, noin klo 15.12, mies hyppäsi alas katolta. Vuonna 1989 syntynyt vantaalainen mies loukkaantui ja hänet on kuljetettu sairaalaan hoidettavaksi.

Viranomaisoperaatio Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ohi. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. T.T.