Aluelennonjohtajat marssivat ulos Aitovuoressa - Ei vaikutuksia lentoliikenteeseen

EFES_1Aluelennonjohtajat Tampereen Aitovuoresta ja Vantaan toimipisteestä sekä Avia Collegen koulutusyksiköstä ovat ilmoittaneet marssivansa ulos työpaikoiltaan tänään keskiviikkona 7. helmikuuta kello 16.00 ja palaavat takaisin 8. helmikuuta 2018 kello 16.00. Lennonjohtajat pettyivät ANS Finlandin Aitovuori-ratkaisuun.

SLJY kertoo, että neuvotteluiden aikana he tekivät vaihtoehtoisen esityksen, jonka mukaan aluelennonjohtotoiminta olisi voinut jatkua Tampere-Pirkkalan lentoaseman yhteydessä olevissa tiloissa. Lisäksi henkilöstö esitti, että ANS Finland olisi lähtenyt mukaan AIRRHow- yhteistyöhankkeeseen kehittämään ja laajentamaan lennonjohtajien koulutusta. Tämä esitys ei SLJY:n mukaan sopinut työnantajalle.

Toinen lennonjohtajien esille tuoma vaihtoehto oli, että Aitovuori olisi saanut jatkaa toimintaansa vuoden 2018 loppuun saakka. Tämäkään ei sopinut työnantajalle.

"Näyttääkin siltä, että valtionyhtiö ANS Finland jatkaa edeltäjänsä perinnettä käydä muodollisia yhteistoimintaneuvotteluita; päätökset on tehty valmiiksi, ja neuvottelupöydässä odotellaan vain lain edellyttämän ajan kulumista, jotta etukäteen tehty päätös voitaisiin laillisesti ilmoittaa", toteaa SLJYn pääluottamusmies Katariina Syväys.

Työnantajan mukaan SLJY:n väitteet muodollisista YT-neuvotteluista ovat yllättäviä ja väite osallistumishaluttomuudesta AIRRHow-hankkeeseen ei pidä työnantajan mukaan paikkaansa. "Me olemme ilman muuta mukana kaikessa yhteistyössä jossa on mahdollisuus luoda uutta liiketoimintaa lennonjohdon saralla", kertoo ANS Finland tiedotteessaan.

"Kävimme henkilöstön kanssa keskusteluja hyvässä hengessä ja päädyimme yhtiönä ratkaisuun, jonka mukaan toiminta Aitovuoressa päättyy kesäkuussa. Pahoittelemme aluelennonjohtajien päätöstä marssia ulos työpaikoiltaan, mutta käytännön vaikutuksia lentoliikenteeseen sillä ei odoteta olevan", avaa ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

YT-neuvottelut aluelennonjohtopalveluiden ja niitä tukevien tukitoimintojen keskittämiseksi Vantaalle käynnistyivät 16.1 ja päättyivät 5.2. YT-neuvottelujen perusteella ANS Finland lopettaa toiminnan Tampereen Aitovuoren toimipisteessä 1.6.2018. Tästä päivämäärästä lukien aluelennonjohtopalvelua annetaan vain Helsinki-Vantaalla.

 YT-neuvottelu oli jatkoa vuonna 2013 käydyille YT-neuvotteluille, joissa tavoitteena oli lennonvarmistusliiketoiminnan kannattavuuden parantaminen.

Lue myös: