ANA Holdings osti osuuden Vietnam Airlinesista

A350-900_Vietnam_Airlines_roll_out_paintshop_2Japanilainen ANA Holsings, joka omistaa All Nippon Airlinesin (ANA) osti osuuden Vietnamin suurimmasta lentoyhtiöstä Vietnam Airlinesista. Hankitun 8,8 prosentin osuuden kauppahinta on noin 109 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Toukokuun 28. päivä allekirjoitettu sopimus viimeistelee tammikuussa 2016 tehdyn aiesopimuksen. Kauppojen myötä yhtiöt parantavat matkustajakokemusta codeshare-lennoilla ja yhdistävät kanta-asiakasohjelmansa. Yhteistyötä tehdään myös rahtilentojen sekä maahuolinnan osalta.

ANA_tailsANA ja Vietnam Airlines aloittavat codeshare-yhteistyön talviaikataulukauden tullessa voimaan 30. lokakuuta. Codeshare lennot kattavat 30 pääkohdetta Japanissa ja Vietnamissa sekä 10 kansainvälistä kohdetta.

Vietnam Airlines operoi 89 lentokoneen laivastolla, johon kuuluu myös kaksi uuden sukupolven A350 XWB- ja Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokonetta. Yhtiön laivasto kattaa 29 kansainvälistä ja 21 kotimaan kohdetta.

Vietnam Airlines operoi Japaniin 66 viikottaista vuoroa. Kohteita ovat molemmat Tokion lentokentät Narita, Haneda sekä Nagoya, Osaka ja Fukuoka.

Heinäkuun aikana toteuttava osakevaihto tarvitsee vielä hyväksynnät Vietnamin viranomaisilta.