Aurinko saapui Ilmasotakoulun avoimien ovien päivän vieraaksi Tikkakoskelle

tikkakoski_avoimet_15_harrikoskinen_flyfinlandfi_1Toukokuinen Ilmailusta ammatti -tapahtumasarja päättyi eilen Tikkakoskella Ilmasotakoulussa. Aamupäivän pilviverho väistyi ja puolitapäivin käynnistyneen tilaisuuden aikana yleisö pääsi nauttimaan lentoesityksistä keväisestä auringossa. Luvassa on vielä yksi Ilmailusta ammatti -tapahtuma elokuussa Rovaniemellä.

Tikkakoskella nähtiin aiemmista avoimien ovien päivistä tuttu kattaus: McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä, Midnight Hawks -osastotaitolentoryhmän BAE Systems Hawk Mk.51 -suihkuharjoituskoneet sekä maavoimien NH Industries NH90 -kuljetuskopteri.

Tikkakoskella musiikkitarjonnasta vastasi isolla lavalla räppäri Brädi. Esittelypisteiden rinnalla hallissa tunnelmoi Ilmavoimien soittokunnan combo. Leijona Catering tarjosi Luonetjärven varuskuntakerholla hernekeittoa kohtuuhintaan ja näytösalueella Sotilaskodista sai perinteisiä munkkeja.

tikkakoski_avoimet_15_harrikoskinen_flyfinlandfi_3Avoimien ovien päivän tavoitteena oli esitellä opiskelijoille Ilmavoimissa tarjottavaa varusmieskoulutusta sekä samalla tutustuttaa muihinkin ilmailualan tarjoamiin ammatti- ja harrastemahdollisuuksiin.

Tapahtuma oli avoinna opiskelijoiden ja koululaisten ohella myös kaikille muille ilmailusta kiinnostuneille. Monet innokkaat ilmailuharrastajat ja -kuvaajat varaavatkin jo hyvissä ajoin vapaapäiviään Ilmavoimien keväisissä tapahtumissa käydäkseen.

Tukikohta-alueen rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi yleisön käytössä oli Keski-Suomen Ilmailumuseon parkkipaikka, josta oli järjestetty nonstop-sukkulakuljetukset tapahtumapaikalle. Myös Ilmailumuseoon oli päivän kunniaksi ilmainen sisäänpääsy. +TT+

Ilmavoimien erityisesti nuorille, koululaisille ja opiskelijoile suunnatuista vuoden 2015 Ilmailusta ammattiin -tapahtumista on jäljellä vielä yksi:

to 27.elokuuta, Lapin Lennosto, Rovaniemi

Lentonäytöskausi jatkuu Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksellä Turussa 6.-7. kesäkuuta. Seuraavaksi ovat vuorossa Kauhavan Lentäjien Juhannus, Jämi Fly In 18.-19. heinäkuuta ja Finland International Airshow Helsinki-Malmin lentoasemalla 15.-16. elokuuta.

Lisäksi Suomessa on kesällä lukuisia pienimuotoisempia ilmailutapahtumia.

Korjaus 22.5: Midnight Hawks lentää Mk.51, ei Mk.51A-koneilla.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja: