Babcock Scandinavian AirAmbulancen ambulanssihelikopteri onnettomuudessa Brändössä

SEJSS_OTKES(Päivittynyt 14.2. klo 17.06) Babcock Scandinavian AirAmbulancen Eurocopter EC145-ambulanssihelikopteri (SE-JSS) on joutunut lento-onnettomuuteen Ahvenanmaan Brändön kunnassa lauantaina 12. helmikuuta 2022. Rajavartiolaitoksen H215 Super Puma -meripelastushelikopteri on kuljettanut neljä henkilöä sairaalahoitoon, kertoo Ålands Radio och TV.

Eurocopter EC145-helikopteri (SE-JSS) joutui onnettomuuteen Ahvenanmaan Brändössä lauantai-iltapäivällä 12. helmikuuta 2022. Ålands Radio och TV:n julkaiseman valokuvan mukaan helikopterin pääroottori on vaurioitunut.

Ahvenanmaalla ambulanssihelikopteria operoiva Babcock Scandinavian AirAmbulance vahvistaa tapahtuneen onnettomuuden. Operaattorin mukaan helikopteri olisi laskeutunut normaalisti, mutta osunut sen jälkeen rakennukseen. Tässä yhteydessä helikopterin pääroottorin kerrotaan vaurioituneen.

SE-JSS_100920Helikopterissa oli operaattorin mukaan tapahtumien aikaan kolmen hengen miehistö. Mikäli Ålands Radio och TV:n tiedot neljästä sairaalaan kuljetetusta pitävät paikkaansa olisi loukkaantuneiden joukossa myös mahdollisesti yksi sivullinen.

Babcock Scandinavian AirAmbulance on ilmoittanut tapahtuneesta viranomaisille ja avustaa viranomaisia onnettomuustutkinnassa.

Suomen Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan lentoturmasta. Sen mukaan yksi henkilö olisi loukkaantunut onnettomuudessa.

Onnettomuuteen joutuneen ambulanssihelikopterin kotitukikohta on Maarianhamina ja sitä operoi Ålands hälso- och sjukvårdille Babcock Scandinavian AirAmbulance. MH

Ålands Radio och TV: Ambulanshelikopter havererade på Brändö

Päivitys kello 21.45: Lisätty tieto OTKES:n alustavasta tutkinnasta.
Päivitys 14.2. kello 17.06: Lisätty OTKES:n julkaisema valokuva onnettomuuspaikalta.