Bombardier Cseries nousee vielä syyskuussa takaisin taivaalle

Cseries_CS100_PW1500G_1Bombardier vahvisti, että modifioitujen PW1500G-moottoreiden koekäytöt ovat sujuneet hyvin ja koelentokone on valmis nousemaan takaisin taivaalle toukokuisten moottoriongelmien jälkeen. Ensimmäiset moottorit on nyt asennettu FTV2-koneeseen, joka jatkaa koelentoja vielä syyskuun aikana.

"Pratt & Whitney ja Bombardier ovat viimeistelleet ratkaisua moottorin voitelujärjestelmään 29. toukokuuta alkaneen koelentotauon aikana. Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että ensimmäiset kokeet modifioiduilla moottoreilla ovat takana ja viranomaiset Transport Canada mukaanlukien on antanut koneelle lentoluvan. Bombardier jatkaa koelentoja kuluvan kuun aikana", ilmoitti Cseries-ohjelman apulaisjohtaja Rob Dewar.

"Viiveistä huolimatta olemme luottavaisia ensimmäisen koneen käyttöönotosta vuoden 2015 jälkimmäisellä puolikkaalla", päätti Dewar.

Bombardier on käyttänyt koelentotauon hyväkseen ja koneelle on tehty lisää maakokeita. Niiden aikana järjestelmiä on päivitetty kerättyjen telemetria tietojen valossa.

Rob Dewar ja Pratt & Whitneyn PW1000G-ohjelmasta vastaava apulaisjohtaja Graham Webb kertovat Cseries-ohjelman tuoreimmat kuulumiset:

Lue myös: