CAE:n Bombardier CS100 -simulaattori sai viranomaishyväksynnät

CAE_CS100_FFS_1Maailman johtavan lentokoulutuslaitevalmistaja CAE:n ensimmäinen Bombardier C series CS100 Full Flight Simulator sai viranomaishyväksynnät Transport Canadalta, FAA:lta ja EASA:lta. Simulaattorilla on iso merkitys lentäjien koulutuksessa.

Uuden simulaattorin ohella Kanadan, Yhdysvaltain ja Euroopan ilmailuviranomaiset hyväksyivät myös CS100 FTD -lennonharjoittelulaitteen. Uudet koulutuslaitteet on sijoitettu Bombardierin koulutuskeskukseen Montrealiin.

"Olemme työskennelleet kovasti saavuttaaksemme CS100-koulutuslaitteille viranomaishyväksynnät. Olemme erittäin iloisia, että kolme viranomaista hyväksyi laitteistoin näin nopeasti. Erityisen positiivista seon koska valmistelemme ensimmäistä konetoimitusta asiakkaallemme vuoden 2016 toisella neljänneksellä", sanoi Bombardier C series -ohjelman asiakaspalveluista vastaava apulaisjohtaja Todd Young.

"Tekninen materiaalimme on 95 prosenttisesti valmista ja operaattorit pääsevät niihin käsiksi verkkoportaalimme kautta. Kasvatamme jatkuvasti C series -asiakkaillemme tarjottavan huoltohenkilökunnan määrää".

Aluksi CS100 FFS on C-luokan simulaattori. FFS-koulutuslaitteiden korkein luokka on D. Erot kevyempään C-luokkaan tulevat mm. laitteiston visuaalin laajuudesta, äänimaailmasta sekä liikehtimiskyvystä.

Bombardier C series CS100 -matkustajakone sai tyyppihyväksynnän Transport Canadalta 20. joulukuuta.

Lue myös: