Croatia Airlinesin Zagrebin-reitti tuo kaivattua lisätarjontaa lentoyhteyksiin Suomesta Kroatiaan

Croatia_CRJ_suihkuCroatia Airlinesin johto saapui Helsinki-Vantaalle viettämään Zagrebin-reitin avajaisia 30. toukokuuta. Yhtiö avasi lentoyhteyden Helsinki-Vantaan ja Kroatian Zagrebin välillä jo 21. toukokuuta. Tuore reitti kasvattaa yhteyksiä suomalaisten suosimaan Kroatiaan entisestään.

Helsinki-Vantaalle iltapäivällä 30. toukokuuta saapunut Croatia Airlinesin reittilento otettiin vastaan perinteisin pelastusajoneuvojen vesitervehdyksin. Tervetuloasuihkutus tehtiin vasta nyt, koska lentoyhtiön johto ja yhteistyökumppanit saapuivat paikalle.

 Croatia_CRJ_HEL_apronCroatia Airlines lentää Zagrebiin kolmesti viikossa viikossa, tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin Bombardier CRJ-1000 -koneilla. Niitä yhtiölle operoi Air Nostrum, joka on espanjalainen vuonna 1994 perustettu alueellinen lentoyhtiö.

Zagreb-Helsinki -kesäreittiä operoidaan 15. lokakuuta saakka. Kaikkiaan reitille on tarjolla 12 000 matkustajapaikkaa.

Croatia Airlinesin toimitusjohtaja Krešimir Kucko tervehti mediaa selkeällä suomenkielellä ja jatkoi koko puheensa myös suomeksi vaikkakin paperista lukien.

Croatia_Kucko_1”Olemme iloisia saadessamme Helsingin reittiverkostomme 39. kohteeksi. Suomen markkinoilla on paljon potentiaalia ja olen vakuuttunut siitä, että uudet lentomme vahvistavat paitsi maiden liike-elämän yhteyksiä myös perinteisempää ystävyyttä. Toivotan kaikki tervetulleeksi Kroatiaan.”, sanoo Croatia Airlinesin toimitusjohtaja Krešimir Kucko.

”Olemme avanneet 12 kuukauden kuluessa kahdeksan uutta kohdetta. Täyttöasteemme on tässä vaiheessa 60 prosentin paikkeilla. Suunnitelmissamme on jatkaa lentoja Helsinki-Vantaalle myös ensi kaudella ja vähintään samalla lentomäärällä”, kertoo Kucko.

Helsinki-Vantaalta on jo aiemmin ollut lentoreitit Kroatian Pulaan, Splitiin ja Dubrovnikiin. Viime vuoden aikana Kroatian-reittien matkustajamäärä kasvoi Finavian mukaan jopa 24 prosenttia. Viime vuonna maiden välillä oli 150 000 matkustajaa, kun vielä vuonna 2010 määrä oli vain reilut 33 000 matkustajaa.

Croatia_Haapasaari_welcome_HEL”Uusi yhteys tuo aina lisää kysyntää. Odotan mielenkiinnolla miten reitin kehitys lähtee etenemään”, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

 ”Kaakkois-Eurooppa on kohonnut alueena Helsinki-Vantaan lentokohteiden listoilla merkittävämpään rooliin”, jatkaa Haapasaari.

Helsinki-Vantaalta avataan vuoden 2017 aikana reittejä myös Kosovon Pristinaan, Bulgarian Varnaan ja Romanian Bukarestiin.

 Lue myös: