Dobrolet aloitti lennot - ensimmäinen kohde Krimillä

Dobrolet_1Aeroflotin halpalentoyhtiö Dobrolet on aloittanut lentonsa ja avauskohteena oli Krimin niemimaalla sijaitseva Simferopol. Lentoja Moskovan Sheremetyevon kotikentältä operoidaan Boeing 737-800NG -koneilla.

Aeroflot vastaa uudella halpalentoyhtiöllään haastavaan kilpailutilanteeseen ja ilmailuviranomainen myönsi Dobroletille lentotoimintaluvan toukokuussa. Nimi on tuttu Aeroflotin historiasta, sillä yhtiö perustettiin kyseisellä nimellä vuonna 1923.

Dobroletin laivastossa on kaksi 189-paikkaista 737-konetta sekä yksi Sukhoi Superjet SSJ-100, jolla operoidaan kotimaan lentoja. Vuoden 2014 loppuun mennessä yhtiön laivastossa on määrä olla jo kahdeksan 737-konetta. Vuoteen 2018 mennessä laivaston kerrotaan kasvavan jo 40 koneeseen.

Ensilento operoitiin odotetun Pietarin sijaan kuitenkin kiistanalaiselle Krimille Simferopoliin. Muita yhtiön tulevia kohteita ovat reitit Pietariin, Arkangeliin, Kazaniin, Samaraan, Permiin ja Yekaterinburgiin. Reittiverkostoa aiotaan laajentaa Eurooppaan vuoden 2016 aikana.

Dobroletin omistaa 100 prosenttisesti Aeroflot ja se arvioi ensimmäisen kahden vuoden aikana sijoittavansa Dobroletiin 100 miljoonaa yhdysvaltain dollaria.

Lue myös: