EasyJetin matkustamohenkilökunta koulutetaan tukemaan Britannian NHS:n koronarokoteohjelmaa

easyjet_CAIson-Britannian kansallinen terveyspalvelu NHS rektytoi easyJetin matkustamohenkilökuntaa tukemaan saarivaltakunnan kunnianhimoista koronavirusrokoteohjelmaa. Tavoitteena on rokottaa vähintään kaksi miljoonaa ihmistä viikoittain. Lentoemännät ja stuertit koulutetaan antamaan koronavirusrokotuksia NHS:n rokotuskeskuksissa ympäri Isoa-Britanniaa.

NHS:n odotetaan antavan koronavirusrokotuksen Isossa-Britanniassa jopa 15 miljoonalle ihimiselle helmikuun 2021 puoliväliin mennessä. Ensivaiheessa rokotettavien joukossa ovat vanhukset, riskiryhmäläiset ja terveydenhuoltohenkilöstö sekä muut ns. etulinjan työntekijät.

Kaikki kansalaiset Isossa-Britanniassa tulevat tammikuun 2021 loppuun mennessä asumaan 16 kilometrin sisällä lähimmästä rokotuskeskuksesta joitakin harvaanasuttuja alueita lukuunottamatta.

Tavoitteena on antaa vähintään kaksi miljonaa rokotusta viikossa yli 2700 rokotuskeskuksessa ympäri maata. Kymmenien miljoonien ihmisten on määrä saada immuniteetti kevääseen mennessä. Syksyyn mennessä rokotetta tarjotaan koko aikuisväestölle. Tähän mennessä Isossa-Britanniassa on rokotettu jo kaksi miljoonaa ihmistä Pfizer/BioNTech -ja Oxford University/AstraZeneca-koronavirusrokotteilla.

Hallitus ja NHS ovat mobilisoineet yli 80 000 terveydenhuoltoalan työntekijää rokotusohjelman tarpeisiin. Vapaaehtoisia tukitoimiin on ilmoittautunut ympäri maata jo 200 000 henkilön verran.

EasyJet on tarjonnut apuaan Ison-Britanniaan hallitukselle ja nyt satoja yhtiön matkustamohenkilökuntaan kuuluvia pikakoulutetaan tukemaan NHS:n kansallista rokoteohjelmaa.

Yli 3000 easyJetin matkustamohenkilökunnan jäsentä, joilla on ensiapukoulutus ja joiden taustat on tarkastettu ovat soveltuvia koulutettaviksi koronarokotusohjelman tarpeisiin Lontoon, Bristolin, Manchesterin, Liverpoolin, Edinburghin, Glasgown ja Belfastin alueilla.

Easyjet lentää koronaviruspandemian seurauksena merkittävästi supistetulla liikenneohjelmalla ja yhtiön henkilökunta on laajasti lomautettuna. Matkustamohenkilökunnalla on kuitenkin merkittävää osaamista jota nyt hyödynnetään koronavirusrokotuksissa.

Ne matkustamohenkilökunnan jäsenet, jotka hakevat pikakoulutukseen NHS:n rokotuskeskuksissa käyvät verkko- ja luokkakoulutukset saadakseen kelpoisuuden toimia rokotustehtävissä.

Jo vuoden 2020 aikana osa easyJetin matkustamohenkilökunnasta ja lentäjistä toimi vapaaehtoisesti NHS:n palveluksessa 85 eri toimipisteessä. Jo sadat easyJetin miehistön jäsenet ovat ilmoittaneet tukevansa NHS:n toimia ja hakeutuneet koulutukseen rokottajiksi.