Etihad Airways ja easyjet lipunmyyntiyhteistyöhön

etihad-airways-easyjet-tailfinEtihad Airways ja easyjet aloittivat tammikuussa 2020 yhteistyön, jossa matkustajat voivat ostaa lippuja Worldwide by Easyjet -verkkopalvelun kautta. Yhtiöiden mukaan se avaa matkustajille uusi mahdollisuuksia matkustaa Euroopan, Afrikan, Azorien ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä.

Easyjet perusti Worldwide by easyjet palvelun vuonna 2017. Palvelu toimii DOHOP-matkailun hakukoneen avulla. Worldwide by easyjet -yhteistyöhän kuuluu perustajan lisäksi nykyisin jo 18 lentoyhtiötä. Mukana ovat mm. Norwegian,Virgin Atlantic, Emiraters Airlines, Singapore Airlines, Scoot, China Airlines ja nyt siis myös Etihad Airways.

Etihad-yhteistyö yhdistää kymmenen lentokentän ja Abu Dhabin kautta kaikki kaikkiaan 68 kaupunkia Euroopassa. Etihad lentää Euroopassa Amsterdamiin, Ateenaan, Barcelonaan, Geneveen, Madridiin, Manchesteriin, Milanoon, Pariisiin, Roomaan ja Zürichiin.

Etihadin mukaan uusi yhteistyömalli on toteutettu NDC (New Distribution Capability) -alustan kautta, joka tarjoaa teknisiä ratkaisuita, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Etihad aikoo laajentaa yhteistyötä myös muiden yhtiöiden kanssa samaan tapaan vuoden 2020 aikana.

Lue myös: