Elämyslentotarjonta laajenee – Finnair vuokraa ylijäävää kapasiteettia kumppaneiden kautta

A350_simu_0317_1Suomessa nykyisinkin tarjolla oleva laaja elämyslentotarjonta kohenee merkittävästi, kun Finnairin lentäjien tyyppi- ja ylläpitokoulutuksista vastaava Finnair Flight Academy mahdollistaa yhteistyökumppaneidensa kanssa ilmailukokemuksia oikeissa viranomaishyväksytyissä ns. Full Flight Simulatoreissa (FFS). Ylijäämäkapasiteettia vuokrataan satunnaisesti ulkopuolisten toimijoiden käyttöön mm. Takeoff Simulations Oy:n ja Suomen Ilmailumuseon kautta.

Laajasti elämyslentokokemuksia yhdessäkin tarjoavat Takeoff Simulations Oy ja Suomen Ilmailumuseo mahdollistavat asiakkailleen jälleen toukokuusta 2021 lähtien lentoja myös viranomaishyväksytyissä ns. FFS-simulaattoreissa. Molemmat toimijat vuokraavat Finnair Flight Academylta asiakkaidensa käyttöön lentoyhtiön koulutustarpeista satunnaisesti ylijäävää kapasiteettia. Takeoff Simulations jo ehtinyt toteuttaa ensimmäiset lennätyksensä näissä simulaattoreissa uuden yhteistyön myötä.

FFA_sisaankaynti Lentosimulaattorikapasiteetin ulosvuokrauksessa on kyse Finnairin oman koulutuksen jälkeen yli jäävän kapasiteetin tarjoamisesta ulkopuolisten toimijoiden käyttöön. Vuokraustoiminta on osa Finnairin lentokoulutuksen perinteistä liiketoimintaa.

Finnair Flight Academyn asiakkaita ovat ulosvuokrauksen osalta pääosin muut lentoyhtiöt tai koulutusorganisaatiot.

A320_TakeoffSimulationsYlijäävää kapasiteettia voivat kuitenkin käyttää myös muut toimijat kuten esimerkiksi Suomen Ilmailumuseo ja Takeoff Simulations. Uusimmat yhteistyömahdollisuudet on sovittu niiden kanssa toukokuussa 2021. Lentäjien koulutukseen käytettäviä laitteita on mahdollista vuokrata ilmailusta kiinnostuneiden asiakkaiden käyttöön tarjolla olevan satunnaisen ylijäämän puitteissa.

Pääasiallisesti Suomen Ilmailumuseo ja Takeoff Simulations tarjoavat elämyslentoja laajasti suurelle yleisölle omissa ja muiden yhteistyökumppaneidensa lentosimulaattoreissa. Ne sijaitsevat Suomen Ilmailumuseon tiloissa Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä Vantaan Aviapoliksessa.

Ilmailumuseo_DA42_1Ilmailumuseosta on kehitetty oikeaa ilmailun elämyskeskusta ja sen tiloissa toimiva Takeoff Simulations mahdollistaa ilmailukokemuksia Airbus A320-simulaattorissa sekä Airbus H135-helikopterisimulaattorissa.

Näiden lisäksi Suomen Ilmailumuseon simulaattoritarjonnassa omukana lentokoulu Aeropolekautta museon tiloissa sijaitseva Diamond DA42 -kaksimoottorikoneen FNPT II -vaatimukset täyttävä lennonharjoittelulaite.

MT-452_7Laajaa Suomen Ilmailumuseon elämyslentotarjontaa täydentää sotahistoriallisen ilmailun puolelta Messerschmitt Bf 109 -simulaattori. Lisäksi tarjolla on myös aidon kaksimoottorisen Piper Aztec-mäntämoottorikoneen runkoon rakennettu OH-IMS -simulaattori. Kevyempää tarjontaa edustaa ilmaiseksi museovieraiden käytössä oleva Saab Draken -lentosimulaattorikokemus.

Yhteistyösopimusten kautta Takeoff Simulations ja Suomen Ilmailumuseo vuokraavat nyt siis satunnaisesti myös Finnair Flight Academyn ylijäämäkapasiteettia. Vastaavaa yhteistyötä Finnair on tehnyt viimeksi Ilmailumuseon kanssa Boeing 757 -simulaattorilla, joka on sittemmin poistunut Finnairin tarjonnasta. Jo tätä aiemmin Suomen Ilmailumuseo on tarjonnut elämyslentoja myös Finnair Flight Academyn MD-11 ja DC-9 -simulaattoreissa.

EC135_TakeoffSimulationsNykyinen yhteistyömahdollisuus tuo toistaiseksi tarjolle rajoitetusti kokemuksia Airbus A350-900-, Airbus A330-300, Airbus A320-, Embraer 190- ja ATR 72-500 -matkustajakoneiden FFS-simulaattoreissa. Ne ovat tarkkoja kopioita oikeiden lentokoneiden ohjaamoista kaikkine laitteineen ja toimintoineen.

Kyseisiä simulaattoreita käytetään Finnairilla ammattilentäjien koulutukseen sekä tarkastuslentoihin. Nämä simulaattorit sisältävät myös lentokoneen liikkeiden mallinnuksen sähköhydraulisilla jaloilla.

Ilmailumuseo_entranceElämyslennoilla on mahdollista kokea todellista lentämisen riemua, jonka kokee kaikilla edellämainituilla tarjolla olevilla simulaattoreilla sekä harjoituslaitteilla.

Takeoff Simulations ja Suomen Ilmailumuseo tarjoavat asiakkailleen useita eri hintaisia kokemuspaketteja. Näillä elämyslennoilla asiakkaita opastavat kokeneet simulaattorikäyttäjät sekä toimijoita avustavat ilmailun ammattilaiset. MH

Lue myös: