Embraer C-390 Millennium sai palonsammutuskyvyn

C390FF_2Embraer on saanut päätökseen koelentosarjan C-390 Millenium -kuljetuskoneeseen asennettavalla modulaarisella palonsammutusjärjestelmällä. Uusi suorituskyky laajentaa myös ilmatankkauskykyisen sotilaskuljetuskonetyypin käyttömahdollisuuksia myös siviilisovelluksiin.

C390FF_1Koelentosarja Embraer C-390 Millenium -koneen rahtitilaan asennettavalla MAFFS II -palonsammutusjärjestelmällä (Modular Airborne Fire Fighting System) on saatu onnistuneesti päätökseen ja kone on valmis Brasilian sotilasilmailuviranomaisen DCTA-IFI:n hyväksynnän jälkeen käytettäväksi metsä- ja maastopalojen sammutustehtäviin.

Koelennot suoritettiin Embraerin tehtailla Gavião Peixotossa. Niiden aikana suoritettiin useita pudotuksia, jotka osoittivat järjestelmän toimivuuden sekä varmistivat lentokoneen liikehtimiskyvyn sammutustehtävien hitailla nopeusalueilla.

C390FF_3MAFFS II -järjestelmä mahdollistaa jopa noin 11 300 litran kokoisen vesimäärän pudottamisen tarkasti palopesäkkeeseen. Vesi vapautetaan rahtitilan vasemman sivuoven kautta. Vaihtoehtoina on veden tai palonsammutusnesteen käyttö.

Järjestelmä voidaan asentaa nopeasti C-390 -koneen rahtitilaan käyttäen olemassaolevaa rahdinhallintajärjestelmää. Sammutuspaketin siirto voidaan tehdä käyttämällä lentokoneen tuottamaa sähköä.

KC390_noseEmbraer C-390 Millennium -monitoimisotilaskuljetuskoneella voidaan kuljettaa rahtia ja joukkoja. Lisäksi koneessa on ilmatankkauskyky. C-390 -koneita ovat ostaneet Brasilian tilaamien 22 koneen lisäksi myös Unkari, joka tilasi kaksi konetta ja Portugal, joka tilasi viisi konetta.

Vastaava palonsammutusjärjestelmä on asennettu myös Airbus A400M Atlas -sotilaskuljetuskoneisiin.


Lue myös: