FAA peruu lomautukset -lennonjohdot pysyvät auki

jfk_twr_2Yhdysvaltain liikenneministeriö järjesti FAA:lle lisärahoituksen ja lomautukset perutaan. Jopa 149 lennonjohdon sulkemisen peruminen on hyvä uutinen lentomatkustajille. Lomautusuhka oli peräisin Yhdysvaltain 85 miljardin dollarin budjettileikkauksista.

Yhdysvaltain liikenneministeriön Ray LaHoodin mukaan uusi lentojen myöhästymistä käsittelevä laki mahdollistaa FAA:lle annettavan lisärahoituksen, jonka myötä lennonjohdot voidaan pitää auki säästötoimista huolimatta vuoden loppuun saakka.

FAA peruutaa lisärahoituksen myötä lennonjohtajien lomautukset joiden oli määrä sulkea 149 hiljaisempien kenttien lennonjohtoa kesäkuusta alkaen. Asiaan on etsitty ratkaisua monelta eri taholta. Välillä lentoyhtiöt jopa uhkasivat FAA:ta lakituvalla tulevien viiveidein ja lentoturvallisuuden laskun pelossa.

FAA käyttää lisäksi 10 miljoonaa dollaria vähentämään leikkauksia ja viiveitä uuden NexGen-ilmatilan kanssa. Lisäksi sen on määrä käyttää 11 miljoonaa dollaria kansallisen ilmatilajärjestelmä infran tukemisen.