Finavian ja Finnairin yhteishankkeena toteutettu East and west side story -markkinointielokuva levitykseen

IMG_20180906_195349Finnair ja Finavia ovat toimineet idän ja lännen välissä yli 35 vuoden ajan, Helsinki-Vantaan lentoaseman ollessa liikenteen solmukohtana. Yhteisen taipaleen juhlistamiseksi nämä kaksi ovat julkaisseet lyhytelokuvan, joka on maailman ensimmäinen lentoyhtiön ja lentoaseman julkaisema elokuva.

Match Made in HEL -hankkeen piirissä tehty East and West Side Story on lyhytelokuva merkityksellisistä kohtaamisista, joita tulee eteen ihmisten matkustaessa. Lyhytelokuvan pääosassa on kuuluisa kirjailija, joka kaipaa yksityisyyttä koko maailman vaatiessa häntä parrasvaloihin.

IMG_20180906_204143East and West Side Story elokuvan ensi-iltaa vietettiin näyttävästi Helsinki-Vantaan Leko 11 -lentokonehallissa (entinen Blue 1 -yhtiön halli) torstaina 6. syyskuuta. Vieraiden isäntänä toimi Renny Harlin.

Tarina levittäytyy kolmelle maanosalle, alkaen Yhdysvalloista sekä Koreasta, ja päättyen Suomeen. Mukana on kohtauksia Suomen luonnosta, saunasta sekä tietenkin Finnairin lentokoneesta ja Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

IMG_20180906_201747Elokuvalla on nimensä mukaisesti kaksi ohjaajaa, Young-Wok Paik eli ”Wookie” Koreasta ja Johan Storm Ruotsista. Molemmat ohjaajat antavat näkökulmansa samalle tarinalle, jonka tuottajana toimii B-Reel films (Bergman: a Year in Life).

Päärooleissa nähdään ruotsalais-yhdysvaltalainen Anne Bergstedt, joka on tuttu muun muassa Boardwalk Empire -sarjasta ja Black Swan -elokuvasta, sekä korealainen Jae Hoon (One Day Maybe).

IMG_20180906_202448East and West Side Story on esimerkki siitä, miten modernit yritykset kertovat emotionaalisempia tarinoita ja tavoittavat laajempia yleisöjä ympäri maailmaa brändiviihteen avulla.

 

East and West Side Story -lyhytelokuva

Match made in HEL-kampanjasivusto

Lue myös: