Finnair siirtää palveluitaan asteittain maalis-huhtikuun aikana Helsinki-Vantaan uuteen lähtöaulaan

HUA_HELairport_ulkoaFinnairin matkustajat voivat aloittaa lentomatkansa piakkoin Helsinki-Vantaan lentoaseman uudesta lähtöaulasta. Finnair siirtää palveluitaan sinne vaiheittain 21. maaliskuuta 2022 alkaen. Uusi turvatarkastusalue avautuu toukokuussa 2022.

Finnair siirtää lähtöaulapalvelujaan Helsinki-Vantaan uuteen lähtöaulaan maalis-huhtikuun 2022 aikana. Vaiheittainen siirtyminen käynnistyy 21. maaliskuuta. Finnair lupaa lähtöaulaan opastajia siirtymävaiheen ajalle.

HUA_Finnair_checkinFinavia avasi uudet terminaali T2-laajennuksen joulukuussa 2021. Ensimmäisessä vaihessa uuden osan lähtevien matkustajien kerros on toiminut lähtevien matkustajien osalta pääosin läpikulkupaikkana nykyiselle lähtöselvitys- ja turvatarkastusalueelle.

Siirtymävaihe toisen vaiheen osalta on siis käynnistymässä ja sen etenemisen myötä vanha lähtöselvitysalue siirtyy remontoitavaksi kohteeksi. Tämä ns. muutosalue avautuu myöhemmin turvatarkastettujen matkustajien käyttöön eli se sijaitsee jatkossa ns. airsidella ja tuo lisää tilaa matkustajille.

Uuden lähtöaulan lähtöselvitystiskit, baggage drop sekä muut Finnairin lähtöaulan palvelut ovat matkustajien käytössä uudessa lähtöaulassa huhtikuun 2022 puolivälistä alkaen. Itsepalvelukioskit ovat olleet jo käytössä lähtöselvityksiä varten.

HUA_allgates_1Lentoyhtiöiden siirryttyä uuteen lähtöaulaan otetaan käyttöön myös uusi ja laaja turvatarkastusalue. Sen koko on valtava, sillä leveyttä on 100 metriä. Alueelle voidaan asentaa jopa 20 turvatarkastuslinjaa, joiden pituus on voi olla 24 metriä.

Avautuessaan turvatarkastusalueen läpi voi kulkea jopa 3000 matkustajaa tunnissa. Turvatarkastusten on Finnairin mukaan määrä siirtyä uuteen lähtöaulaan ja uudelle sinisen väriselle turvatarkastusalueelle toukokuun 2022 loppuun mennessä.

TL_ALA_checkinHelsinki-Vantaalla tulee muutosten jälkeen olemaan enää yksi terminaali. Finavia sulkee aikanaan nykyisen terminaalin T1 ja kaikki matkustajat kulkevat sen jälkeen uuden lähtöaulan ja turvatarkastusalueen kautta. Tuolloin historiaan jää myös nimi terminaali T2.

Lue myös:
Artikkeli: Helsinki-Vantaan laajennustyöt etenevät - pandemian hiljentämät lentoasemat valmiina avaukseen