Finnair avaa toukokuussa 2020 kesäreitin Norjan Bodøhön

Bodon_terminaaliFinnair avaa kesäreitin Pohjois-Norjassa, napapiirin tuntumassa sijaitsevaan Bodøn kaupunkiin toukokuun lopussa. Operaattorina toimii Finnairin osaomistusyhtiö Norra.

Finnair lentää Bodøhön sunnuntaisin 13. syyskuuta asti, ja vilkkaimman kesäsesongin ajaksi (17.6. -20.8.) reitti lennetään myös keskiviikkoisin. Lennot operoi Norra ATR72-500 -lentokoneilla. 

Norra_FIN_ATRBodøn rannikkokaupungin vetonauloja ovat ympäristön luonnonnähtävyydet. Alue tarjoaa luontomatkailijoille monipuoliset mahdollisuudet patikointiin ja erinomaiset merikalastusapajat kalastuksen harrastajille. Kaupungin lähistöllä on lukuisia kauniita autiorantoja ja Saltstraumenin salmi, jossa kuohuu maailman voimakkain vuorovesivirta.

1578991404656_LN-DAF_041118Tarjolla on nähtävää myös ilmailusta kiinnostuneille, sillä kaupungissa sijaitsee myös Norjan ilmailumuseo. Norsk Luftfartsmuseumin kokoelmissa on siviili- ja sotilasilmailukoneita.

Kokoelmissa on mm. SAS:n edeltäjän Det Norske Luftfartselskapin (DNL) Junkers Ju 52 LN-DAF sekä Norjassa käytössä olleen suomalaisvalmisteisen yksimoottorisen ja kaksipaikkaisen VL Sääski II -yleisilmailukoneen N40 Måsen replika.

”Norjan kohteet ovat olleet suomalaisten matkailijoiden suosiossa, ja Bodøn upea luonto varmasti kiinnostaa suomalaisia ulkoilusta ja luonnosta kiinnostuneita matkailijoita”, sanoo Finnairin Suomen myynnistä vastaava Sari Fairchild.  

Muita Finnairin kohteita Norjassa Bodøn lisäksi ovat Oslo sekä Bergen, Tromssa ja Trondheim, jonne Finnair lentää yhteistyössä Widerøen kanssa.