Finnair hakee matkustamohenkilökuntaa netin työpalstoilla

A321ER_7Finnair julkisti 16. kesäkuuta uuden matkustamohenkilökunnan haun Duunitori.fi ja Monster.fi -palveluissa. Yhtiö hakee sataa uutta työntekijää kasvun tarpeisiin. Työpaikat ovat vakituisia ja hakuaika päättyy 2. elokuuta.

Finnair hakee ensikertaa vuoden 2008 jälkeen uusia suomalaisia työntekijöitä yhtiön koneiden matkustamoihin. Henkilökuntaa on viimeaikoina palkatta ulkoistetuilla Hong Kongin ja Singaporen reiteille.

Uusien A350 XWB -koneiden odotetaan tuovan Finnairille noin 1000 uutta työpaikkaa. Niistä 650 tulee olevaan lentävää henkilökuntaa. Itse lentäjätarve on 150-200 henkilöä. Luvuissa on huomioitu myös eläkepoistuma.

Vaatimuksina Finnarille pääsyyn ovat mm. toisen asteen koulutus, sujuva suomen ja englannin kielen taito. Muut kieliosaamiset katsotaan hyödyksi kuten myös aikaisempi kokemus matkustamotyöskentelystä.

A321ER_14Muita vaatimuksia ovat mm. pituus 160-188cm väliltä sekä 50 metrin uintimatkan sujuminen ja lääketieteellisesti kelpoinen. Näkyvät tatuoinnit ja lävistykset sekä hammaskorut on kielletty. Näkövaatimuksia ovat virheetön värinäkö ja kaukonäkö ei saa olla yli 0,7 laseilla tai ilman.

Hyväksytyt hakijat käyvät kuuden viikon mittaisen kurssin, jossa käydään läpi turvallisuusasioita. Matkustamohenkilökunta tarvitsee työssään myös Liikenteen turvallisuusvirasti Trafin myöntämän lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen.

Rekryprosessi on monivaiheinen ja se toteutetaan elo-syyskuussa 2015. Hakuaika koulutukseen päättyy siis 2. elokuuta.

Finnair Rekry Cabin Crew

Duunitori.fi Finnair matkustamohenkilökunta

Lue myös Finnairin toukokuisesta lentäjähausta: