Finnair käynnistää matkustajalennot kaukokohteisiin heinäkuussa - lisäliikennettä myös Eurooppaan

Finnair_A350_TOFinnair päivittää liikenneohjelmaansa asteittain ja heinäkuusta alkaen lento-ohjelmaan tulee matkustajille tarjolle kaukolentoja sekä merkittävästi enemmän kohteita myös Euroopassa. Lentoliikenteen kysynnän elpyminen on alkanut, mutta osa Finnairin reittikohteista jää ilman lentoa kevääseen 2021 saakka.

 ”Odotamme lentoliikenteen elpyvän vähitellen”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

”Tarkoituksemme on lentää heinäkuussa reilut 30 % normaalista lentojemme määrästä, ja aloittaa kaukolennot Aasian tärkeimpiin kohteisiin. Lisäämme sitten sekä reittejä että viikkovuoroja kuukausi kuukaudelta kysynnän elpyessä", jatkaa Orvér.

Finnair tarkastelee liikenneohjelmaa kuukausittain, ja sillä on valmius lisätä lentoja kysyntätilanteen eläessä. Liikenneohjemassa huomioidaan myös mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa.

”Hiljattain tekemämme asiakaskysely kertoo, että ihmiset suunnittelevat jo sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja. Haluamme vastata tähän tarpeeseen mahdollisimman hyvin verkostollamme", kertoo Orvér.

 Useita Euroopan kohteita heinäkuussa

Euroopan reiteillä Finnair keskittyy aluksi tärkeimpiin keskuksiin ja lentää heinäkuussa Berliiniin, Brysseliin, Budapestiin, Dubliniin, Düsseldorfiin, Edinburghiin, Frankfurtiin, Göteborgiin, Geneveen, Hampuriin, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Manchesteriin, Moskovaan, Müncheniin, Osloon, Pariisiin, Pietariin, Prahaan, Riikaan, Tallinnaan, Tukholmaan, Vilnaan, Wieniin ja Zürichiin.

 Elokuussa alkavat lennot Barcelonaan, Milanoon, Madridiin, Roomaan ja Varsovaan. Lomakausien aikana Finnair lentää myös yksittäisiä viikkovuoroja joihinkin Etelä-Euroopan lomakohteisiin.

Euroopan kohteista ilman lentoja jäävät tässä vaihessa vielä:Alicante, Ateena, Bergen, Billund, Bodo, Bologna, Gdansk, Santorini, Ljubjana, Lyon, Napoli, Nizza, Porto, Tarto, Tel Aviv, Trondheim, Uumaja, Visby ja Venetsia. Lennot näihin kohteisiin on peruttu maaliskuuhun 2021 saakka.

Kaukolennot käynnistyvät Aasiaan

Kaukolennot alkavat vaiheittain heinäkuusta alkaen. Aasia on Finnairille strategisesti tärkeä markkina, ja Finnair lentää heinäkuussa Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin Kiinassa, jonne edellytetään vielä viranomaishyväksyntä, Japanin Tokion Naritaan, Osakaan ja Nagoyaan, Singaporeen, Souliin ja Bangkokiin.

Kaukolentojen aloitusta tukee rahtikysyntä, joka kaukolennoilla on tärkeä osa lentojen kannattavuutta.

Elokuussa Finnair aloittaa lennot Delhiin ja New Yorkiin ja Tokion Hanedan kentän lennot käynnistyvät marraskuussa. Talvikauden ohjelmassa on myös lentoja Miamiin, Krabille ja Phuketiin.

Kaukokohteista ilman lentoja jäävät vielä tässä vaiheessa ainakin Busan, Sapporo, Fukuoka, San Francisco, Los Angeles, Chigaco, Nanjing, Xian ja Guangzhou. Finnair lentää normaalisti Pekingissä Capitalin ja Daxingin lentokentille. Daxingin lennot on pysyvät siis edelleen keskeytettynä. Näihin kohteisiin lennot on peruttu maaliskuuhun 2021 saakka.

Kotimaan lentoja lisätään asteittain

Finnair on huhti-kesäkuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle. Kuten Finnair eilen kertoi, heinäkuussa lentoja ja kohteita lisätään, ja Finnair lentää kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan. Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin, kun nähdään, miten kysyntä kehittyy.

Asiakkaat voivat siirtää lentojaan, perutuista lennoista voi hakea takaisinmaksua

Finnair on jo maaliskuusta lähtien tarjonnut asiakkailleen poikkeuksellisen joustavuuden matkapäivän siirtämiseen. Finnairin omista myyntikanavista 1.4.-30.6.2020 ostettujen matkojen matkustuspäivää voi joustavasti siirtää lipun voimassaolon puitteissa.    

Nyt julkaistava Finnairin liikenneohjelma heinäkuusta 2020 maaliskuuhun 2021 asti tarkoittaa myös sitä, että liikenneohjelman ulkopuolelle jäävät lennot perutaan. Finnair käsittelee lentojen peruutukset vaiheittain, ja asiakkaat saavat tiedon lentonsa perumisesta kesäkuun loppuun mennessä. Finnairin lentoja käyttävät matkanjärjestäjät ilmoittavat lentomuutosten vaikutuksista omille asiakkailleen.

Lue myös: