Finnair keskeyttää Chongqingin lennot neljäksi kuukaudeksi

A350_HEL_ohjaamoFinnair sopeuttaa liikenneohjelmaansa ja keskeyttää Chongqingin lennot neljäksi kuukaudeksi 11. tammikuuta alkaen. Lennot jatkuvat uudelleen toukokuussa. Syynä on Finnairin lentäjäpula ja keskittyminen kouluttamaan lentäjiä uusiin Airbus A350 XWB -koneisiin.

Finnair tekee tilaa lentäjien kevätkauden A350-koulutuksille, minkä vuoksi lennot Helsingin ja Chongqingin välillä jäävät tauolle 11. tammikuuta – 2. toukokuuta 2017.

Finnair valmistautuu liikenteensä kasvattamiseen ja ensi vuonna jatkuviin uusien A350-koneiden toimituksiin, ja tähän valmistautumiseen kuuluvat myös A350-tyyppikoulutukset lentäjille.

A350_luovutusKoulutus sitoo yhtiön lentäjäresursseja, kun lentäjät koulutuksen aikana ovat pois normaalista lentotyöstä. Finnair kertoi 26. lokakuuta Q3-tulosjulkistuksensa yhteydessä sopeuttavansa liikenneohjelmaansa uusien lentokoneiden toimitusviiveiden ja lentäjien koulutusten takia.

Chongqingin lentojen tauko ja aiemmin kerrottu vuokrakoneen operointi Finnairin New Yorkin reitillä tekevät tilaa liikenneohjelmaan juuri koulutuksia varten.

Finnair on perunut myös yksittäisiä lentoja Nagoyan reitiltä tammi-maaliskuulta.

Finnair ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joilla on lippu Chongqingin reitille tauon aikana, ja tarjoaa asiakkaille uudelleenreititystä, matkustuspäivän muutosta tai lipun takaisinmaksua.

"Olemme pahoillamme vaivasta, jota tämä asiakkaillemme aiheuttaa. Teemme parhaamme löytääksemme hyvän ratkaisun jokaiselle asiakkaalle", sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Chongqingin lennot aloitetaan taas 3. toukokuuta 2017 normaalin liikenneohjelman mukaisesti.

Finnair operoi nykyisin jo seitsemällä uudella Airbus A350-900 -koneella. Seuraavia koneita yhtiön laivastoon odotetaan vuoden 2017 puolella. Kaikkiaan näitä uuden sukupolven laajarunkokoneita on tilattu 19. Todennäköisen toimitusaikataulun mukaan Finnairilla on 11 A350-900 -konetta vuoden 2017 loppuun ja 19 vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue myös: