Finnair vuokraa A340-koneen Hi Flylta New Yorkin reitille kahdeksi kuukaudeksi

Hifly_A345_TO_HEL_1Finnair vuokraa A340-300 -lentokoneen miehistöineen Hi Fly -yhtiöltä kahdeksi kuukaudeksi. Wetlease-operaatiolla tehdääntilaa lentäjien A350 XWB -koneen tyyppikoulutuksille. Hi Flyn kone operoi Finnairin New Yorkin reitillä marras-, joulu- ja tammikuussa. Hifly on lentänyt aiemminkin Finnairin New Yorkin ja Miamin reiteillä.

 Finnair saa vuoden 2017 aikana lisää uusia Airbus A350-900 -koneita ja koneiden käyttöönottoon liittyvät lentäjien tyyppikoulutukset ovat parhaillaan käynnissä.

Hi Fly:n Airbus A340-300 lentää Finnairin New Yorkin lentoja aikavälillä 3. marraskuuta 2016 - 8. tammikuuta 2017. Konetyyppi on samanlainen, joita Finnair on jo poistanut laivastostaan. Nykyisin Finnair lentää vielä yhdellä A340-300 -koneella.

Jaakko_Schildt_ThomasCook"Lentäjäkoulutukset ovat osa valmistautumistamme Finnairin liikenteen kasvattamiseen. Vuokrakone ja -miehistö auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme täsmällisesti myös aikana, jolloin osa lentäjistä on kiinni koulutuksissa", sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Nyt vuokrattavassa Hi Flyn A340-300 -koneessa on 24 kokonaan makuuasentoon liukuvaa Business-luokan istuinta ja 271 Economy-luokan istuinta.

Vuokrattavassa koneessa ei  kuitenkaan ole Finnairin tarjoamia Economy Comfort – istuinpaikkoja. Finnair antaa tämän palvelun jo ostaneille mahdollisuuksien mukaan istuinpaikan, jossa on enemmän jalkatilaa.

Kaikilla matkustajilla on käytössään henkilökohtainen lennonaikainen viihdejärjestelmä, joka on kuitenkin rajoitetumpi kuin Finnairin oma järjestelmä.

Lentojen miehistö tulee Hi Flylta, mutta lennoilla on mukana kaksi Finnairin matkustamohenkilön jäsentä tukemassa Finnairin palvelukonseptin toteutusta.

Hifly_Malta_A340_SUN_1Finnair lentää New Yorkiin päivittäin. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan asiakkaille.

Finnair tarjoaa matkustajilleen mahdollisuutta siirtää matkustuspäivää yhden kerran ilman kuluja New Yorkin reitillä 24.10. - 2.11.2016 tai 9.1. -12.2.2017 väliselle ajalle paikkatilanteen salliessa.

Muita vaihtoehtoja ovat uudelleen reititys toisella oneworld-yhtiöllä tai takaisinmaksu lipun hinnasta.

Finnairin New Yorkin reitti on siirretty useasti aiemminkin toisen yhtiön operointiin. New Yorkin reitillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä. Sama koskee myös Miamin reittiä.


Hifly on lentänyt Finnairin kaukolentoja aiemminkin

Hifly_Malta_A340_SUN_2Portugallainen Hi Fly on lentänyt Finnairin kaukolentoja Yhdysvaltoihin jo aiemminkin. Joulukuussa 2015 Finnair siirsi New Yorkin reittinsä ensin Privilege Stylelle ja sen jälkeen Euro Atlantic Airwaysille ja lopulta lentoja lensi tammikuussa 2016 juuri Hifly.

Tuolloin lentoja operoitiin kooltaan suuremmalla Airbus A340-500 -koneella (otsikkokuvassa).

Viimeksi Hi Fly lensi Finnairin Miamin lentoja heinä-elokuussa 2016. Tuolloin koneena käytettiin Hi Fly:n Maltalaisen tytäryhtiön A340-300 -konetta.

Samainen koneyksilö nähtäneen tälläkin kertaa Helsinki-Vantaalla ja Finnairin lennoilla. A340-300 9H-SUN (MSN367) rekisterillä operoivassa koneessa 24 business-luokan ja 271 economy-luokan istuinta. Kone on ollut aiemmin mm. Srilankan Airlinesin operoinnissa ennen sen varastointia ja siirtymistä Hiflylle kesän 2016 aikana. Ensilentonsa se teki vuonna 2000.

Lue myös: