Finnair kiihdyttää kasvuaan - luvassa nettiyhteydet ja lisävuoroja nykyisille liikennealueille

A350_HEL_ARR_winglet_twrFinnair kiihdyttää kasvuaan ja keskittyy vuosina 2016–2018 yhtiön strategisten tavoitteiden saavuttamiseen. Kasvua kiihdytetään mikäli markkinatilanne säilyy suotuisana. Kasvusuunnitelmat tuovat tullessaan lisärekrytöintitarpeen lentävän henkilökunnan osalta. Nettiyhteys tulee tarjolle koko laivastoon vuoden 2017 loppuun mennessä.

 Finnairin hallituksen asettamat tavoitteet ovat kannattava kasvu, markkinaosuuden kasvattaminen, asiakaskokemuksen kehittäminen, henkilöstökokemuksen kehittäminen ja digitaalinen transformaatio

Haviteltava kasvu tukisi myös Finnairin kannattavuutta. YksikkökA350_HEL_winglet_ilmassaustannukset laskisivat suurempien ja tehokkaampien lentokoneiden sekä uusrekrytointien myötä pienenevien keskimääräisten henkilöstökustannusten ansiosta.

Maantieteellinen sijainti antaa edelleen etua, jonka ansiosta Finnair kykenee kasvattamaan erityisesti Aasian-liikennettään kilpailijoitaan tehokkaammin.

Finnairin kasvustrategian ytimessä on laajarunkolaivaston uudistus, jossa Finnair hankkii vuosina 2015–2023 yhteensä 19 huippumodernia Airbus A350-900 XWB -lentokonetta. Uusilla koneilla korvataan kokonaan Finnairin A340-laivasto, johon vielä viime vuonna kuului seitsemän konetta, ja täydennetään A330-laivastoa.

Hallituksen strategiapäivityksen mukaan kasvua voidaan kiihdyttää, mikäli markkinatilanne säilyy suotuisana. Lisäkapasiteetti käytettäisiin ensisijaisesti uusien reittien tai lisävuorojen operointiin Finnairin nykyisillä liikennealueilla Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Finnairin visiona on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus. Erinomainen asiakaskokemus parantaa asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta, mikä vastaavasti edistää liikevaihdon positiivista kehitystä. Finnair kehittää business- ja economy-luokan tuotettaan sekä asiakaspalveluaan varmistaen laadukkaan asiakaskokemuksen kaikissa kohtaamisissa.

A321ER_14Ammattitaitoisen henkilöstön saatavuus ja pysyvyys on keskeistä Finnairin kasvustrategian toteuttamiseksi. Finnair ilmoitti viime vuonna rekrytoivansa vuosina 2015–2020 yhteensä noin tuhat työntekijää kasvun tarpeisiin ja eläköityvän henkilöstön paikkaamiseen.

Lisärekrytoinnit kohdistuvat pääasiassa lentäjiin ja matkustamohenkilökuntaan, kun taas tukitoiminnoissa pyritään samaan aikaan kehittämään tuottavuutta erilaisin toimin. Tähän mennessä Finnair on jo rekrytoinut yli 500 henkeä ja arvioi nyt rekrytoivansa vuosina 2016–2018 vielä 900.

Samalla henkilöstön keskimääräisen palveluvuosimäärän aleneminen vähentää keskimääräisiä palkkakustannuksia, sillä uuden lentävän henkilöstön palkkataso on nykyistä maltillisempi. Lisäksi Finnair panostaa uusin tavoin johtamiseen ja työhyvinvointiin koko henkilöstönsä motivaation ja työkykyisyyden turvaamiseksi.

A321ER_15Digitalisaation merkitys lentoliikenteessä kasvaa, sillä asiakkaat ostavat jatkuvasti enemmän lippuja ja lisäpalveluja sähköisissä ja mobiilikanavissa. Lentokoneiden liittäminen tietoverkkoihin tarjoaa myös merkittäviä mahdollisuuksia vähittäiskauppaan ja palvelujen myyntiin lennon aikana.

Finnair asentaa aikaisemman suunnitelmansa mukaisesti langattoman tietoverkon koko laajarunkolaivastoonsa ja Airbus-kapearunkolaivastoonsa vuosina 2016–2017. Yhtiö panostaa kaupallisten digipohjaisten palvelujen lisäksi koko toimintansa digitaaliseen kehittämiseen tuottavuutta parantaakseen.

Lue myös: