Finnair tuo Marimekon tekstiilit ja astiat koneisiinsa - toinen Marimekko-kuosinen Airbus tulossa

marimekko_finnairFinnair ja Marimekko julkistivat lauantaina yhteistyösopimuksen, jonka myötä Marimekon klassikkoprintit tulevat osaksi Finnairin asiakkaiden lentomatkaa. Marimekko-kuosiset astiat, peitot, tyynyt ja niskaliinat tulevat vuoden 2013 aikana kaikkiin Finnairin lentokoneisiin. Luvassa on myös toinen Marimekko-teemainen special livery.

Marimekon designerin Sami Ruotsalaisen erityisesti lentokoneympäristöön suunnitteleman Ilmo-sarjan tekstiileissä ja astioissa näkyvät Maija Isolan klassikkokuosit Silkkikuikka, Kivet, Seireeni, Kissapöllö ja Koppelo.

Kolmevuotisen yhteistyön symboli on Unikko-kuosinen Finnairin Airbus A340 -lentokone OH-LQD, joka lentää Helsingin ja Finnairin 11 Aasian-kohteen välillä.

Keväällä 2013 myös toinen Finnairin kaukoliikenteen lentokone maalataan Marimekko-kuosiin, jonka nimi julkistetaan myöhemmin. Lisäksi Finnairin myyntivalikoimassa on sekä lennolla että Finnair PlusShopissa tarjolla uusia Marimekko-tuotteita.

”Haemme kasvua erityisesti Aasian markkinoilta, ja Marimekko-yhteistyö on erinomainen tapa erottautua kilpailijoista”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

”Hyvä design rikastaa elämää. Meidän tavoitteemme on kehittää toimintaamme kohti design-lentoyhtiötä. Yhteistyö Marimekon kanssa on tärkeä askel tällä tiellä: Marimekon raikkaat kuosit ovat omiaan tukemaan rauhallista ja miellyttävää matkustuskokemusta.”

”Toivomme, että taivaalla lentävät Marimekon sympaattiset suuret Unikot sekä muut lentokokemusta rytmittävät ikoniset kuviomme ilahduttavat ihmisiä ympäri maailmaa!”, sanoo Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila.

”Olemme viime aikoina halunneet yhdistää Marimekon värikkään muotoilun ja muodin yllättävien tahojen ja taidemuotojen, kuten baletin, modernin tanssin tai kuvataiteen, kanssa. Nyt on aika tehdä jotain ennen näkemätöntä taivaalla.”

”Uskon, että Marimekon ja Finnairin designyhteistyö tuo hektiseen ja monien harmaana pitämään matkustamiseen elämäniloa, mielenrauhaa ja kauniita muistoja. Finnair on Marimekolle luonteva yhteistyökumppani, sillä se on mielestäni ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa nostanut designin vahvasti palvelunsa keskipisteeseen."

"Yhteistyöllämme haluamme osoittaa, miten designin avulla voidaan parantaa ihmisten hyvinvointia erilaisissa elämän hetkissä”, Ihamuotila jatkaa.

”Lisäksi designyhteistyömme Finnairin kanssa tukee kasvustrategiaamme etenkin Aasian-Tyynenmeren alueella, mikä on yksi päämarkkina-alueistamme.”

Marimekko-kuosiset astiat ja tekstiilit tuodaan Finnairin lentokoneisiin vaiheittain vuoden 2013 aikana. Unikko-kuosinen Finnairin A340-kone lentää jo nyt Finnairin Aasian-reiteillä.

 

Video Marimekko for Finnair: YouTube

Lentoposti.fi kertoi Unikko-koneesta torstaina 18.10: Puetaanko Finnairin A340-laajarunkokone seuraavaksi Marimekon Unikkoon?

Finnair vaihtoi ylleen mukavamman Marimekon Unikko-kuosin

Ensimmäiset spotterikuvat Unikko-Airbusista netissä