Finnair uudistaa liput, pistejärjestelmän, busineksen astiat ja kaukoreittien turistiateriat

businessclass_finnairFinnair esitteli 14. marraskuuta tuoteuudistuksiaan, joista keskeisin on lipputyyppien muuttuminen. Kanta-asiakaspisteet eivät kerry kilometrien vaan vyöhykkeiden perusteella. Tarjoilu kaukoliikenteen turistiluokassa huomioi aasialaiset asiakkaat. Yhteistyö Marimekon kanssa tuo matkustamoon suomalaisuutta.

Uusia lipputyyppejä on viisi (tarkat kuvaukset sivun lopussa) ja ne korvaavat kaikki entiset varausluokat. Alan ammattilaisten näkökulmasta kyseessä on siis ns. Fare branding -uudistus. Business-lippuja on tulevaisuudessa kaksi ja Economy-versioita kolme. Ne kaikki otetaan käyttöön 28. marraskuuta.

Finnairin lipun hintaan sisältyy edelleen aina myös reitin mukainen tarjoilu sekä matkalaukku. Manchesterin lennoilla syksyn aikana testattu maksullinen tarjoilu jäi siis kokeiluksi.

Lipputyypeissä hinnan kasvaessa edutkin luonnollisesti paranevat. Nyt varsin pienellä muutaman kympin investoinnilla pystyy saamaan Economy-lippuun tarpeen tullen lisämaksulla onnistuvaa vaihtokelpoisuutta.

Joustavuutta lisää se, että meno- ja paluulennot voivat olla eri lipputyyppiä. Uusista vaihtoehdoista huolimatta lentojen hinnat muodostuvat edelleen reaaliaikaisesti markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaisesti mm. ajankohdan perusteella.

Platinum_FinnairKanta-asiakkaiden Plus-pisteiden kohdekohtaiset kilometrikertymät jäävät historiaan ja ohjelmassa siirrytään vyöhykkeisiin. Suomi, Pohjoismaat ja Pohjois-Eurooppa tuovat 1000 pistettä. Muut Euroopan reitit puolestaan 2000. Pohjois-Amerikka ja iso osa Aasiaa tuottavat 7500 pistettä. Kaikkein pisimmiltä reiteiltä eli Japanista, Singaporesta ja Hong Kongista kertyy pisteitä 8500.

Finnairin laskelmien mukaan pistekertymät kasvavat entiseen verrattaessa keskimäärin 30 prosenttia. Lunastettavien palkintojen pistearvoissa on tapahtunut muutoksia, mutta vaikutusten ei pitäisi olla suuria. Kaikki lennot kasvattavat edelleen myös tasoasiakkaaksi pääsyä.

Finnairin catering-palveluista vastaa nykyisin LSG Skychefs, jolla on erittäin vahva kansainvälinen kokemus alalta. Sen pohjalta on kehitelty uusi kaukoreittien turistiluokan ruokavalikoima, jossa on aina tarjolla myös kasvisvaihtoehto. Aasialaiset maut ovat vahvasti mukana.

marimekko_finnairSyyskaudella tarjotaan intialaista Palak paneer -kasviscurryä, japanilaista Yakitori-kanaa sekä Välimerellistä risottoa herkkusienillä ja Manchego-juustolla .

Astiastot uusiutuvat vuoden 2013 aikana. Marimekko on suunnitellut Finnairille erityisen kevyen astiasarjan lentokonekäyttöön. Se nähdään business-luokassa. Economyssä Marimekkoa on mm. lautasliinojen kuoseissa ja kerta-astioissa.

 

Finnairin kuvaukset uusista lipputyypeistä

lipputyypit_finnairBUSINESS: Kaikki business-luokan palvelut, täysin joustavat lippuehdot. Business-luokan paikka ja ruokatarjoilu, lounge-palvelut, priority-lentokenttäpalvelut (lähtöselvitys, turvatarkastus, koneeseen siirtyminen, matkatavaran luovutus), kaksi ruumaan menevää matkatavaraa, kaksi käsimatkatavaraa, istuinpaikka varattavissa etukäteen, täydellinen vaihto- ja peruutusoikeus, 200 % Finnair Plus -pistekertymä.

BUSINESS SAVER (vain kaukoreiteillä): Hemmottelua vapaa-ajan matkalle, kustannustehokkaasti työmatkalla. Business-luokan paikka ja ruokatarjoilu, lounge-palvelut, priority-lentokenttäpalvelut (lähtöselvitys, turvatarkastus, koneeseen siirtyminen, matkatavaran luovutus), kaksi ruumaan menevää matkatavaraa, kaksi käsimatkatavaraa, istuinpaikka varattavissa etukäteen, osittainen vaihto- ja peruutusoikeus, 200 % Finnair Plus -pistekertymä.

PRO: Priority-lentokenttäpalveluja, täysin joustavat lippuehdot. Economy-luokan paikka ja ruoka- tai juomatarjoilu, priority-lentokenttäpalvelut (lähtöselvitys, turvatarkastus, koneeseen siirtyminen, matkatavaran luovutus), kaksi ruumaan menevää matkatavaraa, yksi käsimatkatavara, istuinpaikka varattavissa etukäteen, täydellinen vaihto-oikeus, käyttämättömien lippujen takaisinmaksu, 150 % Finnair Plus -pistekertymä.

VALUE: Joustavuutta matkasuunnitelmiin. Economy-luokan paikka ja ruoka- tai juomatarjoilu, yksi ruumaan menevä matkatavara, yksi käsimatkatavara, mahdollisuus vaihtaa matkustajaa, lentovuoroa ja -päivää lisämaksusta, osittainen palautus käyttämättä jääneistä lipuista, 100 % Finnair Plus -pistekertymä.

BASIC: Edullisin hinta, sisältää kaikki olennaiset palvelut. Economy-luokan paikka ja ruoka- tai juomatarjoilu, yksi ruumaan menevä matkatavara, yksi käsimatkatavara, muutokset eivät ole mahdollisia, ei palautusta käyttämättä jääneistä lipuista, 50 % Finnair Plus -pistekertymä.

 

Lue myös: