Finnair uudistaa palvelukonseptiaan - parannuksia mutta myös maksullisuutta tarjoiluun

Skybistro_1Finnair esittelee syksyllä matkustusmukavuutta lisääviä uudistuksia. Niihin kuuluvat uusi Comfort-paketti kaukoliikenteen Economy-luokkaan, mobiilisovellus sujuvoittamaan matkaa sekä uudistuksia lennon tarjoiluun ja viihdejärjestelmään. Muutokset perustuvat laajaan matkustajakyselytutkimukseen.

Economy Comfort -paketin ostamalla asiakas saa enemmän jalkatilaa, mukavan päänojan, laadukkaat kuulokkeet viihdejärjestelmän käyttöä varten sekä paketin, jossa on silmäsuoja, korvatulpat ja hammasharja. Paketin lisähinta alkaa reitin pituudesta riippuen 45 eurosta ylöspäin.

Finnair uudistaa syksyn aikana kaikkien kaukoliikennekoneidensa viihdejärjestelmän. Uusi helppokäyttöinen käyttöliittymä nopeuttaa elokuvien, tv-ohjelmien ja muun sisällön käyttämistä ja tuo esimerkiksi elokuvat vain yhden klikkauksen päähän. Viihdejärjestelmässä on mukana myös sähköisiä lehtiä, sarjakuvia ja kirjoja.

Uudistuksia kaukoliikenteen tarjoiluun ja maksullinen Sky Bistro Euroopan-lennoille

Euroopan-lentojen ilmainen välipalatarjoilu vaihtuu maksulliseen Sky Bistro -valikoimaan, josta asiakas voi ostaa mieleisensä välipalan.

Valikoiman kuuluu useita leipä- , salaatti- ja muita vaihtoehtoja ja myös lämpimiä annoksia on tarjolla. Aterian voi tilata netissä etukäteen tai vaihtoehtoisesti ostaa lennolla. Silloin on kuitenkin varauduttava valikoiman rajallisuuteen.

Mukana on esimerkiksi erämaahenkinen Survival Kit -porolautanen, jonka seurana on olut ja kompassi.

"Luvassa on hyvää laatua kohtuuhinnalla. Annosten korkeimmat hinnat ovat 15 euron luokkaa", kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Allister Paterson.

Asiakkaat ovat olleet mukana valikoiman luomisessa, ja esimerkiksi lapset on huomioitu aiempaa paremmin. Sky Bistro tulee lähes kaikille Euroopan lennoille ja se korvaa välipalatarjoilun, joka on ollut tarjolla Finnairin yli kaksi tuntia kestävillä Euroopan lennoilla.

KSkybistro_2ahvi- ja teetarjoilu sekä Finnairin uusi nimikkojuoma mustikkamehu ovat ilmaisia. Euroopan lentojen Business-luokan ateriat sisältyvät jatkossakin lipun hintaan.

Skybistro-konseptia kokeiltiin Manchesterin lennoilla puolitoista vuotta sitten ja saatujen kokemusten perusteella uudelleen vielä 20 lennolla nyt touko-kesäkuun aikana.

Hinnastoesimerkkejä:
- Virvoitusjuomat 3€
- Shampanja 10€
- Kreikkalainen salaatti 8€
- Välimeren tapas-lautanen 10€
- Lasagne (kuuma annos) 9€
- Kanawrap 8€
- Kinkkujuustoleipä 7€
- Soba-nuudelit 4€
- Fazerin suklaapatukka 2€
- Love is in the air -lautanen (juustoja, shampanjaa ja vaahtokylpypakkaus) 15€
- Survival kit (porolautanen, olut ja taskukompassi) 13€

Uusi Skybistro esitellään lennoilla lähikuukausien aikana.

Uudistuksia luvassa kaukoliikenteen tarjoiluun

Finnair uudistaa myös kaukoliikenteen tarjoilua ja tarjoaa jatkossa päivälennoilla välipalan lämpimien aterioiden lisäksi. Myös viinivalikoima uudistuu ja kuohuviini kuuluu maksuttomaan tarjoiluun.

Kaukoliikenteen jälkimäisen ruokailun osalta matkustajat saavat business-luokassa jatkossa valita ala carte -listalta mitä syövät ja mihin aikaan.

Finnair uudistaa myös ns. signature-annokset, jotka loivat Pekka Terävä ja Tomi Björck. Uudistus toteutetaan alkuvuodesta 2015.

Mobiilisovellus sujuvoittaa matkantekoa

Finnair esittelee syksyn aikana myös mobiilisovelluksen, josta asiakas näkee henkilökohtaiset lentotiedot ajantasaisesti. Sovellusta voi käyttää lennolle kirjautumiseen ja istumapaikan valintaan  ja se tuo relevantteja tarjouksia sekä Finnair Plus -pistetiedot asiakkaan mobiililaitteeseen.

Sovellus on ensi vaiheessa käytettävissä Applen iOS-laitteissa ja se tulee myöhemmin myös muille käyttöjärjestelmille.

Finnair_Jarkko_Konttinen“Kuluneen vuoden aikana olemme kysyneet palautetta noin 8 000 asiakkaalta keskeisiltä markkinoiltamme Euroopassa ja Aasiassa", kertoo Jarkko Konttinen, Finnairin markkinoinnista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja.

"Tätä tietoa on käytetty tarjontamme kehittämiseen. Nämä uudistukset tukevat osaltaan Aasian-liikenteen kasvutavoitteittamme."

Aiemmin esiteltyjä ja syksyn aikana toteutuvia uudistuksia ovat myös uudet, täysin makuuasentoon liukuvat Business-luokan istuimet, jotka on jo asennettu useimpiin Finnairin kaukoliikennekoneisiin.

Lue myös: