Finnairin CDO Tomi Pienimäki siirtyy Siili Solutionsin toimitusjohtajaksi

Tomi_pienimaki_FinnairFinnairin digitaalisista palveluista vastaava johtaja ja johtoryhmän jäsen CDO (Chief Digital Officer) Tomi Pienimäki jättää Finnairin viimeistään tammikuun 2022 lopussa ja siirtyy suomalaisen ohjelmistoyritys Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtajaksi.

”Haluan kiittää Tomia lämpimästi hänen erinomaisesta työstään Finnairin digitaalisten palveluiden ja IT-infrastruktuurin kehittämiseksi. Tomin aikana olemme siirtäneet datamme 100-prosenttisesti pilveen ja rakentaneet systemaattisesti digipalveluitamme ja tietojärjestelmiämme tukemaan Finnairin strategiaa”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. 

”Jätän Finnairin ja tiimini todella haikein mielin. On ollut hienoa päästä kehittämään niin suoran asiakaskanavan toiminnallisuutta kuin koko mittavaa järjestelmäarkkitehtuuria sen takana. Järjestelmien vienti pilveen oli merkittävä askel lähes 100-vuotiaalle lentoyhtiölle. Olemme myös ottaneet tekoälyä käyttöön sekä lennonsuunnittelun optimoinnissa että lentotoiminnan operatiivisessa ohjauksessa”, sanoo Tomi Pienimäki.

”Digipalveluilla on merkittävä rooli lentomatkustuksessa ja se vain vahvistuu tulevaisuudessa. Kiitän lämpimästi kaikkia Finnair-kollegoja erinomaisesta yhteistyöstä viimeisen kahden vuoden aikana. Finnairin digipalvelut pysyvät osana elämääni Finnairin asiakkaana", päättää Pienimäki. 

Finnair on jo aloittanut Pienimäen seuraajan rekrytoinnin.