Finnairin ja UNICEFin keräys tuotti loistavan tuloksen

Unicef_logoFinnair toteutti vuodenvaihteessa ulkomaanlennoillaan perinteisen Change for Good -keräyksen yhteistyössä Suomen UNICEFin kanssa. Kuuden keräysviikon aikana Finnairin asiakkaat lahjoittivat yhteensä 69 729,28 euroa lentokoneen istuintaskujen keräyskuoriin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman keräyslippaisiin.

Finnairin kanta-asiakkaat lahjoittivat lisäksi yli kaksi miljoonaa Finnair Plus -pistettä Suomen UNICEFille, mikä on uusi pistekeräysennätys.

  "Haluan lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme, jotka ovat antaneet tukensa UNICEFille keräyksen kautta, sekä henkilökuntaamme ja yhteistyökumppaneitamme, jotka auttoivat keräyksen toteuttamisessa," sanoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen.

"Lahjoituksilla autamme UNICEFia aasialaisten lasten koulunkäynnin edistämisessä. Uskomme vahvasti, että koulutus turvaa näille lapsille paremman tulevaisuuden."

Jo 17. kertaa toteutetulla kampanjalla kerättiin varjoja UNICEFin Schools for Asia -ohjelmalle, jolla tuetaan lasten koulunkäyntiä 11 Aasian maassa, jotka ovat Bangladesh, Bhutan, Filippiinit, Intia, Itä-Timor, Kiina, Laos, Mongolia, Nepal, Papua Uusi Guinea ja Vietnam. Kampanjan tavoitteena on saada kaikki lapset kouluun ja suorittamaan se loppuun.

Kohdemaissa toteutetaan UNICEFin lapsiystävällisen koulun mallia. Pysyvien muutosten aikaansaamiseksi UNICEF edistää lasten koulunkäyntiä yhdessä paikallisten päättäjien ja kyläyhteisöjen kanssa. Kerätyillä varoilla rakennetaan ja kunnostetaan kouluja, hankitaan opetusvälineitä ja koulutarvikkeita, koulutetaan opettajia ja rakennetaan puhtaan veden pisteitä ja vessoja.

Finnairin kanta-asiakkaat voivat lahjoittaa pisteitä UNICEFille ympärivuotisesti. Myös ylimääräiset taskunpohjalle kertyneet kolikot voi pudottaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja loungeissa sijaitseviin keräyslippaisiin.

Finnair ja sen asiakkaat ovat lahjoittaneet UNICEFille 1,17 miljoonaa euroa vuodesta 1994 lähtien.