Finnairin matkustajien biopolttoaineostot mahdollistanut Push for change -palvelu päättyy

Finnair_A320_approach_1Finnair on lopettanut Push for Change -päästöhyvitys- ja biopolttoainepalvelunsa, koska Poliisihallitus on katsonut päästöhyvitysten ja biopolttoaineostojen tarjoamisen lentomatkustajille olevan rahankeräyslain alaista toimintaa, jota yritys ei voi harjoittaa.  

Push for change -palvelun kautta Finnairin asiakkaat ovat voineet ostaa biopolttoainetta tai tukea Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO:n identifioimaa päästövähennysprojektia Mosambikissa. Rahat ovat menneet lyhentämättöminä biopolttoaineostoihin ja päästövähennysprojektiin, jossa tuetaan polttoainetehokkaiden liesien käyttöä Mosambikissa.

Finnairin palvelu oli ainoita , jonka kautta matkustaja kykeni vaikuttamaan päästöihin ostamalla lennoille biopolttoainetta. Asiakkaiden ostamaa biopolttoainetta käytettiin normaalin polttoaineen ohella kolmella Finnairin kaukolennolla San Franciscosta Helsinkiin.

”Tämä on ikävää asiakkaillemme, sillä kiinnostus hiilijalanjäljen pienentämiseen on ollut selvää, ja palvelu on kasvattanut suosiotaan kuukausi kuukaudelta,” sanoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Anne Larilahti.

”Yhteensä asiakkaamme ovat kompensoineet Push for change -palvelun kautta lähes 6 900 tonnia hiilidioksidia, ja olemme lentäneet asiakkaiden biopolttoaineostoilla jo kolme kaukolentoa San Franciscosta Helsinkiin", jatkaa.

NEFCO:n identifioimassa Gold Standard -sertifioidussa päästövähennysprojektissa Finnairin asiakkaat ovat tukeneet polttoainetehokkaiden liesien käyttöä mosambikilaisperheissä. Liedet vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja metsäkatoa sekä parantavat ilmanlaatua.

Finnair tuo jatkossa päästöhyvitykset ja biopolttoaineet integroiduksi osaksi lentolipputarjontaansa, jotta asiakkaat voivat jatkossakin osallistua lentojensa hiilijalanjäljen pienentämiseen yhdessä Finnairin kanssa.

”Asiakkaillamme on vahva halu tehdä vastuullisia valintoja, ja haluamme ottaa heidät jatkossakin mukaan lentojen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Tavoitteenamme on pitkän aikavälin hiilineutraalius, ja siihen pääsemiseksi kaikkien panos on tarpeen”, kertoo Larilahti.

 Finnair julkistaa 5.3.2020 vastuullisuussuunnitelmansa, jonka päätavoite on pitkän tähtäimen hiilineutraalius.