Finnairin toimitusjohtaja on valittu - Turkka Kuusisto aloittaa tehtävässä heinäkuussa 2024

TurkkaKuusisto_FinnairFinnair on nimittänyt Turkka Kuusiston (44, DI) Finnairin toimitusjohtajaksi. Kuusisto aloittaa roolissaan viimeistään 11. heinäkuuta 2024. Kuusisto on toiminut vuodesta 2020 lähtien Posti Group Oyj:n toimitusjohtajana.

”Toivotan Turkka Kuusiston tervetulleeksi Finnairin johtoon vetämään Finnairin strategian seuraavia vaiheita. Finnair on palauttanut kannattavuutensa historiallisen kaksoiskriisin jälkeen ja yhtiöllä on vahvat lähtökohdat kestävän tulevaisuuden rakentamiseen ja erinomaisten yhteyksien tarjoamiseen Euroopan, Aasian, Yhdysvaltojen ja Lähi-idän välillä Helsingin kotikenttänsä kautta”, sanoi Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae.

SuvantoHaarsae”Turkka tuo Finnairiin vahvan ymmärryksen kompleksisesta liiketoiminnasta, ja erinomaisen ihmisten ja strategian johtamisen taitonsa, jotka hyödyttävät Finnairia, kun se nyt siirtyy seuraavaan vaiheeseen strategiassaan”, jatkoi Suvanto-Harsaae. 

Finnairin uusi toimitusjohtaja Turkka Kuusisto toimii nykyisin Posti Groupin toimitusjohtajana ja sitä ennen hän on toiminnut vaativissa johtotehtävissä Posti Groupissa ja Lindorff Groupissa, jossa hän toimi mm. Euroopan palveluliiketoiminnan johtajana. Näitä aiemmin Kuusisto työskenteli Kronström Oy Ma-Kronin toimitusjohtajana sekä konsulttina Accenturella ja Bonito Oy:llä.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae toimii myös Posti Groupin hallituksen puheenjohtajana.

“Turkka Kuusisto on tehnyt erinomaista työtä yhdessä tiiminsä kanssa ja johtanut Postia mittavan transformaation läpi purpose-lähtöisellä strategialla ja vahvasti ihmisiin keskittyen. Postista on tulossa moderni jakelu- ja logistiikkayhtiö, jonka toiminnan keskiössä on asiakaskokemus ja jolla on vahva asema vastuullisuustyön edelläkävijänä toimialallaan. Turkka on rakentanut ympärilleen vahvan johtoryhmän, jonka on erittäin hyvä jatkaa Postin viemistä eteenpäin. Kiitän lämpimästi Turkkaa hänen ajastaan Postilla”, sanoi Suvanto-Harsaae Postin hallituksen puheenjohtajana.

Kuusistolla on luottamustehtäviä hallituksen jäsenenä Palvelualojen työnantajat PALTA ry:ssä ja VR-Yhtymä Oyj:ssä, joiden lisäksi hän on hallintoneuvoston jäsen Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa.

“Finnair edustaa minulle suomalaisuutta ja globaaleja yhteyksiä, ja sillä on ainutlaatuisen pitkä, 100-vuotias historia lentoyhtiönä. Otan toimitusjohtajan roolin tässä ikonisessa yhtiössä vastaan innostuneena ja nöyränä. Yhdessä kaikkien finnairilaisten kollegojen kanssa ja tarkasti asiakkaita kuuntelemalla, uskon että yhteisestä matkastamme tulee onnistunut”, sanoi Turkka Kuusisto.

Jaakko_Schildt_ThomasCookFinnairin nykyinen toimitusjohtaja Topi Manner jättää Finnairin 15.1.2024 siirtyäkseen seuraavaksi Elisa Oyj:n toimitusjohtajaksi.

Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt toimii toimitusjohtajan sijaisena 15.  tammikuuta 2024 lähtien uuden toimitusjohtajan aloitukseen asti. Schildt on ollut Finnairin palveluksesta vuodesta 2016 lähtien, joilloin hän aloitti operatiivisen yksikön johtajana.

Ennen nykyistä Finnair-uraansa Schildt on toiminut mm. Thomas Cook Airlines UK:n vastuullisena johtajana sekä Finnair Tekniikan johtajana sekä SAS-konsernin eri johtotehtävissä.

Lue myös: