Finnairin toinen A350 XWB OH-LWB nousi juuri ensimmäiselle kaupalliselle lennolleen

OH-LWB_EFHKFinnairin maanantaina Suomeen saapunut Airbus A350 XWB -matkustajakone (OH-LWB) aloitti torstaina kaupallisen liikenteen, kun se kello 18.26 nousi Helsinki-Vantaalta kohti Rovaniemeä. Alkuviikolla koneella on tehty seitsemän koulutuslentoa niin ikään Rovaniemelle. Lauantaina OH-LWB aloittaa kaukoliikenteessä.

Alunperin A350 XWB:llä operoitavan Rovaniemen lennon piti lähteä tänään kello 17.05. Rullamaan kone pääsi tunnin myöhässä 18.05 ja ilmaan se nousi 20 minuuttia myöhemmin.

Myös huomisen Rovaniemen lennon lähtöajaksi on ilmoitettu poikkeuksellinen 17.05 (normaalisti 16.20), joten on mahdollista että perjantainenkin vuoro operoidaan A350 XWB:llä.

Finnairin ensimmäisellä A350 XWB -koneella (OH-LWA) lennettiin runsaasti miehistön ns. FAMI-lentoja (Familiarization) kotimaassa ja Euroopan liikenteessä ennen kuin se siirtyi kaukoreiteille.

OH-LWB siirtyy kaukoliikenteeseen lauantaina 19. joulukuuta. Mahdollisia kohteita ovat OH-LWA:lla jo tähän astikin operoitu Shanghai ja uutena Bangkok.

OH-LWB kuvattiin aiemmin tänään päivänvalossa Helsinki-Vantaan lentoasemalla (otsikkokuva). Koneessa on Oneworld-allianssin erikoisväritys. T.T.

Rovaniemen OH-LWB-lento: FlightRadar24

Lue myös: