Finnairin tuleva Premium Economy -luokka kasvattaa kysyntää - lippujen hinnoittelua uudistetaan

delivery_3_3Finnair on tutkinut vuonna 2018 julkistetun uuden premium economy -luokan kysyntää. Uuden matkustusluokan odoteaan näiden tietojen valossa palvelevan Finnairin nykyisiä matkustajia entistä paremmin, mutta tuovan koneisiin myös kokonaan uusia matkustajia.<--break- />


Finnair on kertonut esittelevänsä kaukoliikennekoneissaan uuden premium economy -matkustusluokan vaiheittain vuoden 2022 loppuun mennessä. Ensimmäinen lisämukavuutta kaukolennoille tuova matkustamo on käytössä loppuvuodesta 2020 ja laajemmin se on tarjolla vuoden 2021 aikana. Suunittelutyö hankkeen osalta käynnistettiin marraskuussa 2018.

CMD_FIN_premECOPremium Economy -matkustusluokka tuo Finnairin kaukolennoille kolmannen matkustusluokan. Luvassa on perinteiseen Economy-luokkaan verrattuna enemmän tilaa, mukavuutta ja parempaa palvelua.

Tulevia paikkamääriä tai muita tarkennuksia Premium Economy -luokasta ei ole vielä julkistettu.

Finnair esitteli elokuussa 2014 kaukoliikennekoneisiinsa Economy Comfort -luokan. Sen  ostamalla asiakas sai enemmän jalkatilaa, mukavan päänojan, laadukkaat kuulokkeet viihdejärjestelmän käyttöä varten sekä paketin, jossa on silmäsuoja, korvatulpat ja hammasharja. Paketin lisähinta oli reitin pituudesta riippuen 45 eurosta ylöspäin. Nyt luvassa on tätäkin parempi matkustusluokka.

"Erityisesti vapaa-ajanmatkustajat ja liikematkailijat kaipaavat Economy-luokkaa parempaa. Lomamatkailijat haluavat laatua ja kaikki yhtiöt eivät hyväksy työntekijöilleen Business-luokkaa työmatkoilla", kertoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Pia Karhu yhtiön pääomamarkkinapäivässä.

delivery_3_4Erityisesti uudistuksen odotetaan tuovan matkustajia Saksasta, jossa Business-luokka ei kuulu normaalisti työmatkustajien valikoimaan työnantajien päätöksestä.

Uudelta tuotteelta odotetaan paljon ja kaikki kolme matkustusluokkaa odotetaan myytävän täyteen. Hinnoittelultaa Premium Economy on halvempaan Economy-luokkaan verrattuna puolitoista-kaksinkertainen.

Uuden matkustusluokan ohella myös lentolippujen hinnoittelua ollaan uudistamassa kaikissa luokissa. Luvassa on dynaaminen hinnoittelu eri myyntikanavissa. Finnair haluaa olla mukana kanavissa, joista asiakkaat ostavat tuotteita.

 Suosittua Light-lipputyyppiä tarjotaan vuonna 2020 myös lennoille Euroopan ja Aasian välillä. Lipputyyppi toi USA-liikenteen osalta lisää liikevaihtoa seitsemän miljoonan euron verran.

 Tuottoja haetaan myös lisämyynnistä. Vuonna 2018 se tuotti noin 161 miljonaa euroa. Tuottoja optimoidaan kokonaisuutena ja valikoimaa päivitetään aktiivisesti vastaamaan matkustajien tarpeita.

Finnair saa laivastoonsa vuonna 2020 kaksi uutta Airbus A350-900 -konetta, kaksi vuonna 2021 ja viimeisen eli 19. A350-koneensa vuonna 2022. Yksi uusi laajarunkone tarkoittaa noin 150 000 lisämatkustajapaikkaa vuodessa.

 Lue myös: