FlightStats: Finnair on maailman täsmällisin lentoyhtiö

Finnair_tail_upFinnair oli huhti-toukokuussa maailman täsmällisin kansainvälinen lentoyhtiö. Täsmällisin eurooppalaisyhtiö oli Binter Canarias. Täsmällisyyttä mittaa kansainvälinen FlightStats, joka kerää reaaliaikaisia lentotietoja maailmanlaajuisesti.

FlightStatsin mukaan Finnair oli kansainvälisistä lentoyhtiöistä luotettavin toukokuun 93,83 prosentin ja huhtikuun 91,14 prosentin täsmällisyydellään. Täsmällisyydellä tarkoitetaan sitä, että lento saapuu tai lähtee enintään 15 minuuttia aikataulustaan poiketen.

Finnairin lisäksi viisi muuta kansainvälistä lentoyhtiötä ylitti 90 prosentin rajan. Kaikista eurooppalaislentoyhtiöistä jopa 17:sta viidestäkymmenestä ylitti 90 prosentin täsmällisyysrajan.

Kaikista täsmällisin eurooppalaisyhtiö oli Binter Canarias, joka pääsi 98,25 prosentin täsmällisyyteen. Pohjois-Amerikan täsmällisin oli Aeroméxico Connect  93,02 prosentilla, Aasian parhaita tilastoja esitteli J-Air, jonka täsmällisyys oli 92,24 prosenttia.

"Lentojen täsmällisyyteen vaikuttavat monet tekijät, joista osa on lentoyhtiön kontrollin ulkopuolella. FlightStatsin listaus osoittaa kuitenkin selvästi, kuinka suuri merkitys sitoutuneella henkilöstöllä ja tarkoin määritellyillä prosesseilla on lentojen täsmällisyysasteeseen”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

"Olen erittäin ylpeä tästä hienosta saavutuksesta, johon olemme päässeet yhdessä henkilöstömme ja keskeisten kumppaniemme kanssa."

Finnair sijoittui kärkijoukkoon myös FlightStatsin vuoden 2012 luokituksessa, jossa listattiin maailman vähiten peruutuksia tehneet lentoyhtiöt. Lisäksi Finnair sijoittui korkealle viime vuonna myös Euroopan täsmällisimpien lentoyhtiöiden listalla. oneworld-allianssi, johon Finnair kuuluu, nimettiin täsmällisimmäksi lentoyhtiöallianssiksi maailmassa.


FlightStats kärkikymmenikkö suurten kansanvälisten lentoyhtiöden osalta:

1    (AY) Finnair    93.83% 
2    (SA) South African    93.19% 
3    (GF) Gulf Air    92.69% 
4    (NH) ANA    91.29% 
5    (U2) EasyJet    90.42% 
6    (JL) Japan Airlines    89.82% 
7    (KL) KLM    89.63% 
8    (SK) SAS    89.36% 
9    (UX) Air Europa    89.28% 
10   (VO) Tyrolean Airways    89.06%

FlightStats:in raportti huhti-toukokuulta 2013 (PDF-tiedosto)