Flyben ATR-koneen vaurioituminen johtaa poikkeusaikatauluihin tai peruutuksiin eri reiteillä

flybe_ATRFlybe muokkaa kotimaan lentojen aikatauluja yksittäisten lentojen osalta useilla reiteillään. Syynä muutoksiin on 22. lokakuuta tapahtunut ATR72-potkuriturbiinikoneen vaurioituminen. Tuolloin lentokenttäbussi kolhaisi konetta Helsinki-Vantaalla.

Flybe kertoo, että törmäyksessä vaurioitunut kone on poissa käytöstä toistaiseksi. Tapauksen tutkinta ja vaurioiden kartoitus ovat vielä kesken, mutta näillä näkymin kone on pois käytöstä vähintään joitakin viikkoja. Flybe joutuukin tekemään väliaikaisia muutoksia reitteihin ja aikatauluihin.

Reittimuutokset koskevat tässä vaiheessa yksittäisiä lentoja reiteillä Helsingistä Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen, Jyväskylään, Kajaaniin ja Norrköpingiin. Osa lennoista yhdistetään välilaskullisiksi kolmiolennoiksi peruutettavien lentojen määrän minimoimiseksi.

Aikataulumuutokset koskevat näitä välilaskullisia lentoja. Lisäksi joitakin lentoja joudutaan peruuttamaan. Flyben asiakaspalvelu ottaa yhteyttä niihin matkustajiin, jotka ovat varanneet liput muutetuilta tai perutuilta lennoilta.

Tällä hetkellä muutoksia reitteihin ja aikatauluihin on tehty 21. marraskuuta asti mutta tilanne voi kuitenkin vielä muuttua vaurioiden tutkinnan edetessä.