GA Telesis ja Pro sopuun työehdoista

gatelesis_logoFinnairin ja yhdysvaltalaisyritys GA Telesis -yhtiön moottoreiden korjaus- ja huoltoliiketoimintaa koskevassa yrityskaupassa on saavutettu sopimus siirtyvän liiketoiminnan harjoittamista koskevista työehdoista. Finnairin teknisiä toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ja GAT pääsivät sopimukseen pitkittyneiden neuvotteluiden jälkeen tiistaina.

Sopimus turvaa lentokoneiden moottorikorjauksen jatkumisen Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä varmistaa näin myös alan työpaikkojen ja osaamisen säilymistä Suomessa.

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan neuvotteluja käytiin vielä sopimusta edeltävänä yönä useamman tunnin ajan.

"Kulttuurien väliset erot vaikeuttivat neuvotteluja paljon, mutta hyvä että sopimuksen syntyminen saatiin viimein vietyä yhdessä satamaan", Rinne kertoo tyytyväisenä.

Elokuusta asti käydyt neuvottelut olivat monivaiheiset ja kärjistyivät useita kertoja. Tuoreessa sopimuksessa Pro ja GAT ovat sopineet voimassa olevaa työehtosopimusta täydentävästä lisäpöytäkirjasta.

– Sopimuksessa on yhdessä päätetty työn tekemistä koskevista joustoista muun muassa työaikaa koskien, Pron lakiasiainpäällikkö Else-Mai Kirvesniemi kertoo.

Kirvesniemen mukaan sopimus lisäpöytäkirjasta mahdollistaa GAT:lle liiketoiminnan harjoittamisen Suomessa.