Go! Aviationin avaus siirtyy keväälle 2017

GOA_lakki_1Kotimaisen lentoyhtiö Go! Aviationin lähtökiito viivästyy jälleen. Ensimmäisen koneen hankinnan viivästyminen johti marraskuun alussa viranomaisen peruskäytäntöön eli lentotoimintaluvan perumiseen. Uutta AOC:ta tullaan hakemaan heti, kun ensimmäinen Pilatus PC-12 NG -kone liittyy Go! Aviationin laivastoon.

Aloittavan lentoyhtiön AOC:n eli lentotoimintaluvan perumiseen johti lentokoneen puuttuminen yhtiön käytöstä. Samasta syystä yhtiöllä ei ole myöskään liikennelupaa. Lentotoimintaluvan perumisesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Go! Aviation sai marraskuun alussa leasingyhtiöltään tiedon, että ensimmäisen Pilatus PC-12NG -koneen oston oli määrä toteutua 25. marraskuuta.

”Leasingyhtiö on kertonut meille olleensa viimeksi neuvotteluyhteydessä koneen omistajan kanssa perjantaina 25. marraskuuta. Saamme leasingyhtiöltä lisätietoja asian etenemisestä kuluvan viikon aikana”, kommentoi Go! Aviationin vt. toimitusjohtaja Roope Kekäläinen tapahtunutta viivästystä.

Tapahtumien johdosta suunniteltuja lento-operaatioita ei saada käyntiin enää kuluvan vuoden aikana. Ensimmäinen lentoonlähtö viivästyykin lupamenettelyjen ja koululentojen takia väkisinkin kevääseen 2017.

Lentotoimintalupa on lentoturvallisuuteen liittyvä viranomaislupa, kun liikennelupa on EU-tasolla vaadittava ja sekä liittyy kaupalliseen puoleen. Liikenneluvan edellytyksenä on mm. liiketoimintasuunnitelma.

”Aiemman lentotoimintaluvan pohjalta tehtävä uusi hakemus AOC:n voimaansaattamisessa kestää noin 1-2 kk. Aika on merkittävästi nopeampi, kuin luvan rakentaminen puhtaalta pöydältä ”, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu Lentoposti.fi:lle.

”AOC:n voimaansaattamiseksi tarvitaan mm. viranomaisen hyväksymät vastuuhenkilöt eri positioille yhtiössä”, jatkaa Henttu.

”Olemme kuluvan viikon aikana muuttamassa uusiin toimitiloihin Helsinki-Vantaan Aviapolikseen, jossa olemme lähempänä lentoasemaa ja valmiina tukemaan alkavaa lentotoimintaa. Viranomaisen vaatimat vastuuhenkilöt, jotka viranomainen oli hyväksynyt jo voimassa olleeseen lupaan ovat edelleen palveluksessamme. Lupamenettely AOC:n ja liikenneluvan osalta käynnistetään heti, kun saamme odotetun ensimmäisen koneemme”, päättää Kekäläinen.”

Go! Aviationin useiden rahoittajien joukossa ovat mm. moottoriurheilija Mika Salo, logistiikkayrittäjä Mika Salonen sekä jääkiekkoilija Kimmo Timonen.

Savon Sanomat: Trafi perunut Kimmo Timosen osin rahoittaman lentoyhtiön luvat

Lue myös: