Helikopteri laskeutui toisen päälle Berliinissä

helicopter_BerlinerFeuerwehrKaksi poliisin helikopteria törmäsi torstaina laskussa toisiinsa Berliinissä. Eurocopter EC155 Dauphin II ja AS332 Super Puma osallistuivat harjoitukseen, jossa aiheena oli jalkapallohuliganismin hallinta. Dauphin oli jo maassa lumen peittämällä kentällä lähellä olympiastadionia, kun perässä tullut Super Puma laskeutui lumipöllyssä sen päälle.

Maifeld-kentällä aivan olympiastadionin vieressä sattuneessa onnettomuudessa sai surmansa Dauphinen lentäjä ja loukkantui seitsemän poliisia. Mukana harjoituksessa oli kolme Bundespolizein operoimaa kopteria: kaksi Dauphinea ja Super Puma.

EC155 (D-HLTM) laskeutui ensin ja sen perässä tullut AS332 (D-HEGB) joutui ilmeisesti ns. white out -tilanteeseen, jossa roottorivirtauksen nostattama lumipölly peitti näkyvyyden. Super Puma ilmeisesti laskeutui suoraan maassa olleen Dauphinen päälle ja kaatui kyljelleen.

Tiedot onnettomuudesta ovat kuitenkin vielä epävarmoja, joidenkin uutislähteiden mukaan kopterit olisivat törmänneet jo ilmassa. Maassa laskeutumisalueen ympäristössä oli satoja harjoitukseen osallistuvia poliiseja. Saattaa olla, että törmäyksestä sinkoutuvista osista on saanut vammoja useampikin ihminen.

 

The Telegraphin video tilanteesta