Helsinki-Vantaan lentoasemalla on nyt yksi yhteinen terminaali - T1/T2 -jaottelu jäi historiaan 21. kesäkuuta

Uusi_polku_turvaanHelsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapolut muuttuvat tiistaina 21. kesäkuuta 2022, kun erilliset terminaalit T1 ja T2 jäivät historiaan. Jatkossa kaikki matkustajat kulkevat yhden lähtö- ja saapumisaulan kautta lähtiessaan matkalle sekä saapuessaan matkalta. Myös Lentoposti.fi kulki uutta matkustajapolkua heti 21. kesäkuuta.

HUA_HELairport_ulkoaHelsinki-Vantaan erilliset terminaalit T1 ja T2 jäävät ilmailun historiaan ja lentoasemalla toimitaan yhden katon alla yhden lähtö- ja saapumisaulan kautta. Terminaalit T1 ja T2 sekä niitä yhdistänyt kulkukäytävä poistuvat käytöstä. Vanhat lähtö- ja tuloaulat suljetaan ja muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi.

Finavian multimodaali matkakeskus yhdistää eri liikennemuodot ja lentomatkustajat pääsevät terminaaliin sujuvasti autolla, junalla, linja-autoilla, takseilla tai pyörällä saapuen vain muutamassa minuutissa. Finavian mukaan yhden terminaalin käyttö selkeyttää liikkumista lentoasemalla ja helpottaa myös matkustajien saattamista sekä vastaanottoa. Yhden katon alla kaikki palvelut ovat myös helposti saavutettavissa.

HUA_luotojalettijeff"Helsinki-Vantaan historiassa kääntyy uusi lehti, kun lennolle lähteviä ja matkalta palaavia matkustajia palvellaan uudessa, upeassa terminaalissamme. Enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista on lähdössä tai mihin saapumassa", sanoi Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Ulla Lettijeff.

Kokonaisuudessaan terminaalilaajennus valmistuu kesään 2023 mennessä. Kolmannessa vaiheessa käyttöön saadaan täysin uudistunut matkatavaroiden luovutusaula.

uusi_polku_checkinAYHelsinki-Vantaan lentoasema on avattu lähes 70 vuotta sitten eli Helsingin kesäolympialaisia varten heinäkuussa 1952. Ennen nyt väistyvää noin 15 vuotta käytössä ollut lentoyhtiökohtaista terminaalijakoa nykyinen T1 toimi kotimaanterminaalina vuodesta 1993 lähtien ja nykyinen T2 palvelu ulkomaille suuntaavia matkustajia.

uusi_polku_checkinEdellisen kerran Helsinki-Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa lähes 30 vuotta sitten. Tuolloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja sittemmin vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali.

Uudessa tulo- ja lähtöaulassa on avattu vuoden 2022 aikana laajasti uusia palveluita. Kokonaan uutta tarjontaa edustaa alkuvuodesta avattu Plaza Premium Lounge, joka nostaa Suomen päälentoaseman palvelut uuteen luokkaan ja mahdollistaen entistä paremman matkustuskokemuksen kaikille lentomatkustajille lentoyhtiöstä ja matkustusluokasta riippumatta.

uusi_polku_foodhallTuloaulassa avattiin toukokuussa 2022 myös uusi kuusi laadukasta ravintolaa sisältävä ravintolamaailma. Muita palveluita ovat mm. 24h vuorokaudessa palveleva Alepa. Myös lähtöporttialueelle on avattu uusia myymälöitä ja lisää on tulossa muutosalueen töiden edetessä.

 

 

Uusi_polku_ulosUusi_polku_ulos2uusi_polku_entinenulkom2uusi_polku_entinenulkom_1uusi_polku_entinenulkom_ulos

 

 

 

 

 

 

 

 

uusi_polku_airside_1 

 

 

 

 

Lue myös: