Helsinki-Vantaan terminaalien tuloväylillä liikennekatkoksia helmikuun alkupuolella

HEL_terminaali_lentoasemantieHelsinki-Vantaan lentoaseman terminaalien edustalla sijaitsevalla Lentoasemantiellä ja viereisellä kevyenliikenteen väylällä joudutaan lähipäivinä ajoittain pysättämään liikenne 3-5 minuutiksi. Syynä ovat ensi kesänä avattavan Kehäradan juna-aseman rakennustyöt.

Liikennekatkoksia on luvassa arviolta 2.-13. helmikuuta kello 6-18 välillä. Finavian mukaan katkokset pyritään ajoittamaan siten, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa. Turvallisuuden takaamiseksi ajoittaiset pysäytykset ovat kuitenkin välttämättömiä.

Yksi Lentoasemantien kaistoista joudutaan ajoittain sulkemaan noin 3-5 minuutiksi ja tämä saattaa hetkellisesti hidastaa liikennettä terminaalien edustalla. Lisäksi terminaali 1:n ja terminaali 2:n välillä sijaitsevan bussirampin liikenne joudutaan ajoittain hetkellisesti pysäyttämään. Katkoksia tulee myös Lentoasemantien viereisen kevynliikenteen väylän käyttöön.

EFHK_keharatanet_liikennevirastoRakenteilla oleva Kehärata tuo Helsinki-Vantaalle junayhteyden kesällä 2015. Kaikkiaan 18 kilometrin pituiset raiteet kulkevat suurelta osin maan alla. Tunneleita on kaikkiaan kahdeksan kilometriä.

Alueelle tulevat kaksi juna-asemaa Lentoasema ja Aviapolis sijaitsevat noin 40 metriä maanpinnan alla.

Kaksiraiteisella radalla käytettävä huippunopeus on 120 km/t ja junia liikennöidään ruuhka-aikaan molempiin suuntiin 10 minuutin välein. Kehärata on Liikenneviraston, Vantaan kaupungin ja Finavia Oyj:n yhteishanke.

Lue myös: