HS: Veneilijät havittelevat Malmin lentoasemaa talvisäilytyspaikaksi

Malmin-lentoasema-ilmastaVeneilijöiden talvisäilytysasiaa selvittävä työryhmä on ottanut esiin Malmin lentoaseman asematason ja kiitoteiden käytön veneiden talvisäilytykseen. Myös Helsinki-Vantaan lentoaseman melualueet kiinnostavat työryhmän raportin mukaan. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat, joka oli saanut käsiinsä ennakkoraportin aiheesta.

Helsingissä on Liikuntaviraston mukaan nykyisin 13 veneiden talvisäilytysaluetta ja niissä yhteensä noin 2 200 venepaikkaa. Veneilyharrastuksen kasvaminen ja rannoille rakentaminen uhkaavat johtaa säilytystilan puutteeseen.

Veneilijöiden toiveesta asetettu työryhmä esittääkin Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan yhtenä vaihtoehtona, että Malmin lentoasemaa esitettäisiin säilytyspaikaksi.

Helsingin Sanomien mukaan raportti on tulossa Liikuntalautakunnan käsittelyyn elokuun aikana.

Malmi_viistokuva_yleis2015_1Asuntotuotanto uhkaa Helsingin ainoaa lentoasemaa ja Finavia on poistumassa lentokentältä vuoden 2016 loppuun mennessä. Lentotoiminnan jatko tämän jälkeen on vielä avoinna. Varsinaisiin rakennustöihin Malmin lentoasemalla ryhdyttäisiin vasta 2020.

HS: Malmin lentokentälle ideoitu tilapäistä veneiden talvisäilytystä