Malmin lentokentän terminaalin peruskorjaus on käynnistynyt - tilat vuokrataan uusille toimijoille

IMG_20200102_133015Malmin lentokentän historiallisen matkustajaterminaalin peruskorjaus on käynnistynyt odotetusti. Töiden valmistuttua tilat vuokrataan tukemaan kaupungin tavoitteita alueen kehittämisestä sekä väliaikaiskäytöstä. Lentoposti.fi kertoi peruskorjaushankkeesta uutisessaan 10. tammikuuta 2023.

Peruskorjauksen kohteena ovat erityisesti talon vesi- ja viemäriputkistot, mutta samalla kunnostetaan myös ilmanvaihtojärjestelmää ja sähköteknisiä järjestelmiä. Lisäksi korjataan myös osa julkisivusta sekä vanhat ikkunat ja ovet.

Rakennustöitä on määrä toteuttaa kesäkuusta 2023 lähtien aina maaliskuuhun 2024 saakka. Helsingin tavoitteena on, että sisätyöt valmistuvat ravintolatiloissa syksyn 2023 aikana ja muissa tiloissa keväällä 2024.

Töiden valmistuttua Helsinki tulee tarjoamaan tiloja uusille vuokralaisille siten, että toiminta tukee kaupungin tavoitteita Malmin lentokenttäalueen kehittämisestä sekä väliaikaiskäytöstä.

Korjattavaa terminaalissa riittää tämänkin hankkeen jälkeen. Kaupunki pyrkii osittaisella peruskorjauksella turvaamaan terminaalirakennuksen säilymisen käyttökunnossa siihen asti, kun rakennuksessa myöhemmin toteutetaan restauroinnin tasoinen perusparannustyö.

Historiallisen Helsinki-Malmin lentokentän virallisia avajaisia vietettiin 85 vuotta sitten 15. toukokuuta 1938. Lentoaseman maamerkki eli pyöreä matkustajaterminaali on Martti Välikankaan, Dag Englundin, Vera Rosendahlin ja Onni Ermalan suunnittelema.

Lentotoiminta loppui Malmin lentokentällä 14. maaliskuuta 2021, kun kiitotien käyttö suljettiin ilmailutiedotuspalvelun NOTAM-tiedotteella. Lentokentän ilmatilarakenne on edelleen ennallaan, jonka lisäksi Malmin lentokenttä on edelleen virallinen rajanylityspaikka.

Lue myös: