HS: VTV tekee laillisuustarkastuksen Finaviaan ja ministeriöön

Finavia_sign_2Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV haluaa selvityksen Finavian toimista johdannaiskauppojen selvittämiseksi, kertoo Helsingin Sanomat. Tarkastuksen kohteen on myös liikenneministeriö. Finavia kärsi vuosina 2009-2011 tehdyillä johdannaiskaupoilla 34 miljoonan euron tappiot.

Finavian hallitus päätti luopua johdannaiskaupan kannevaateista entistä hallitustaan ja toimitusjohtajaansa vastaan joulukuussa 2015.

"Tarkastamme, että kaikki päätöksen tehneet ovat esteettömiä ja että nimenomaan yhtiön etua on punnittu", kommentoi VTV:n ylijohtaja Marko Männikkö HS:lle.

VTV tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja valvoo finanssipolitiikkaa sekä vaali- ja puoluerahoitusta. Se eduskunnan yhteydessä  ylimpänä ulkoisena tarkastajana. Riippumattomalla tarkastustyöllä halutaan varmistaa, että valtion varoja käytetään eduskunnan päättämiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi ja että finanssipolitiikkaa hoidetaan kestävällä tavalla. 

HS: Finaviaan ja ministeriöön tehdään poikkeuksellinen laillisuustarkastus – ”Onko veronmaksajien kokonaisetua mietitty?”

Lue myös: